11 december 2013

Hope and Change, Obamas valspråk

President Snow i The Hunger Games säger:

"Hopp. Det är det enda som är mer effektivt än rädsla. Lite hopp är effektivt. En hel massa hopp är farligt. En liten gnista av hopp är bra, så länge den kan hållas i schack."

  

Hopp är underligt. Om den härskande klassen tar bort allt hopp, tycker massorna att de inte har något att förlora och revolution blir en självklarhet. Precis som i romanen The Hunger Games använder eliten i USA och i resten av världen "Hopp" som en metod för kontroll. President Snow förstod faran av att låta de förtryckta massorna få för mycket hopp och därför lät han bara ett barn av 24 överleva.
När en auktoritär regim inte längre kan hålla befolkningen drogad med “bröd och skådespel”, använder de sig av förtryck och våld.

Med 47 miljoner fattiga människor i USA och en genomsnittsinkomst för hushållen lägre än den var 1999, är många människor tyngda av hopplöshet. Bank- och företagsintressen styr de ekonomiska , finansiella och politiska systemen i en sådan omfattning att människor inte längre har något att säga till om när det gäller hur landet styrs. Företagsintressen plockar ut politiska kandidater vars åsikter är ungefär desamma och massorna ges illusionen att hur de röstar kommer att ha betydelse. När en politiker blir vald följer han instruktionerna från de ekonomiska intressen som finansierat  hans kampanjer och han blir rik och mäktig.  Det är därför 90 % av etablerade politiker blir omvalda trots att The Congress bara får 12 % godkännande i opinionsundersökningar.

De senaste 13 åren har verkligen visat att landet styrs av ett och samma parti. Den republikanska galjonsfiguren utlovade miljarders dollar till subventionsprogram som redan var konkursmässiga, men som folk ändå kommer att ha rätt till. Han gav sig in i krig som Congress inte godkänt, skapade en organisation för att spionera på amerikaner  och struntade i budgetunderskott.
 Den nuvarande Democrat-pajasenutlovar också katastrofala mängder dollar till allt och alla,  fortsätter att kriga, skickar ut Drönare som dödar oskyldiga människor i främmande länder, har drivit underskottet till höjder som är ofattbara och samlar i hemlighet in uppgifter om varje amerikan.

NSA samlar in varje bit av elektroniska data som genereras av varje medborgare, övervakningskameror ser var vi finns och allt vi gör i de större städerna.  Spion-drönare patrullerar himlen, fascisterna försöker avväpna allmänheten och polisstaten skickar ut Swat-teams som terroriserar befolkningen.

7 Kommentarer:

Steve sa...

Senatorernas ”stabsfolk” fick igår ett e-mail som sade att även om ”DC Health Link” bekräftat att de var med i ObamaCare, skulle de inte lita på det! ’The Senate’s Disbursing Office’ måste skicka ett meddelande att de var med, för att det verkligen skulle vara så. ”Lita inte på ’My Account’-sidan eller DCHL:s meddelande. LITA INTE PÅ ATT DU ÄR MED, om du inte sett en bekräftelse från oss, DCHL!”
- Stabs-folk som förstått att de inte är med, ska få en ”Speciell Enrollerings-period” så att de kommer med den 1 januari. Vanligt folk måste vara med 23 december, för att inte få böter! (Eller få försäkring...)
- Som svensk tidningsläsare vet du ju inget om det här. Det blir så, när man som våra murvlar har Obama som idol. (Varför det, egentligen?)
- AEI-Ideas.org, den 11 december. American Enterprise Institute.

Ann-Marie sa...

Glöm inte att NSA även kan koppla på din webkamera utan att du märker det och spionera på dig!

Steve sa...

Kultureliten i New York, Obama-vännerna, förlorar sin sjukförsäkring! ObamaCare - eller som murvlarna säger idag, Affordable Care Act, gör att de gamla avtalen inte gäller mer!
- Det är avtal med deras yrkes-föreningar som sägs upp. Så nu måste de - eliten! - ut på marknaden själva. Författare, operasångare, musiklärare, fotografer, läkare o.s.v. Det blir dyrt, det! Det var illa nog förr i New York - $10,000 om året för en 61-årig advokat t.ex. - men nu blir det etter värre. Nu blir det $15,000 kanske. Strax under 100,000 kr...
- Och detta när man alltid stött Barack Obama...! Nu låter det lite annorlunda när man träffas på middagar o.s.v. Om det bara ville drabba media-folket också...!
- New York Times (!), 13 dec.

Knute sa...

Federal domare: NSA:s massiva avlyssning av telefonsamtal med inhemska samtalspartner strider mot fjärde grundlagstillägget.

http://www.politico.com/story/2013/12/national-security-agency-phones-judge-101203.html

http://www.document.no/2013/12/strider-mot-fjerde-grunnlovstillegg/

Steve sa...

President Obama har inte tecknat sig för någon sjukförsäkring än. Gränsen för vanligt folk är ju 23 december. Men till den 31 mars ska nog presidenten göra det. Vilken försäkring, det visste inte hans talesman. Och inte heller om Barack Hussein skulle fixa den här lilla detaljen själv, på HealthCare.gov.
- Elak kommentar: ”Han har nog inte gjort det än därför att han inte kan få webbsajten att fungera."
- Youtube, 0:38. (Ljudet är dåligt.)

Steve sa...

”Indisk diplomat bröt samman efter strip search i New York”: Vice general-konsuln i NY arresterades för att hon ”gett falska dokument” för att få visum för ett hembiträde! (Blir illegal invandrare?!) ”Repeated handcuffing, stripping and cavity searches”! (Bekräftas av USA.) Hon hölls tillsammans med vanliga kriminella och knarkare, trots att hon gång på gång sade att hon hade immunitet.
- Hon har dock som konsulär tjänsteman inte full diplomatisk immunitet; endast ”konsulär immunitet” i samband med arbetet. Nu placerades hon i en cell tillsammans med andra, vanliga misstänkta kriminella.
- Indiska regeringen har krävt tillbaka amerikanska konsulat-folkets ID-kort. Deras ’immunitet’ försvinner i praktiken. Och man tar också bort barriärerna som hejdar trafiken runt amerikanska ambassaden i New Delhi... Lite natt-buller skadar inte... Inte mycket.
- Hindustan Times, New Delhi, 18 dec.
Indierna slår tillbaka. 17 dec.
- Svennemedia kommer i princip inte nämna detta. Ni vet, Obama är deras hjälte... (Igen: Varför det?)

Steve sa...

Indiska konsulat-kvinnan hade avtalat $9.75 i timman för hembiträdet; över NY:s lagliga minimi-gräns. Och se’n kom de överens om att hon skulle få ut $3.31 (ca 21.50 kr) cash. Resten skulle väl täcka mat och logi o.s.v.
- Men när ”någon” (vem?) fick veta detta kom polisen. Och tog Mrs. Khobragade (med titel bl.a. Diplomat for women’s affairs) när hon väntade på dottern utanför skolan.
- ”Visa-bedrägeri” kan ge 10 år i fängelse. ”False statement” kan ge fem år...
- Så polisen tog i hårt. ”Strip-search”. ”Cavity search”! Och se’n satt hon i arresten, tillsammans med kriminella...
- Business Week (Bloomberg), 18 dec.
- Mrs. Khobragade släpptes sedan fri mot $250,000 i borgen. Och sitt pass. ”Vi brukar göra så här", sade Mrs Harf, US State Department.
Daily News & Analysis, 18 dec.
- Så beter sig Obama-folket mot diplomater från en vänligt sinnad stormakt.
- Ni är vansinniga numera, ni over there?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.