20 december 2013

IPCC kan inte förklara de senaste 15 åren

                 

 IPCC-rapporten bekräftar att nästan alla historiska dator-simuleringar återger inte det senaste uppehållet vad gäller uppvärmning.

 " Men oroa er inte “ -  det försäkrar oss att 15 -års uppehåll bara händer  och man kan inte begära att simuleringsmodellerna ska kunna beräkna slumpmässiga naturliga svängningar i klimatet .
När detta lilla uppehåll passerat  , hävdar rapporten  att, "Det är mer troligt än inte,  att de interna klimatvariationerna på kort sikt kommer att öka och inte motverka den yt-uppvärmning som förväntas uppstå från ökande antropogena drivkrafter ".
 Med andra ord, när uppvärmningen återupptas kommer temperaturen att stiga rekordartat.

    John Christy, en klimatolog vid University of Alabama i Huntsville, har kommit till en annan slutsats.  Christy har jämfört data för den tropiska troposfären i 73 modeller, som används av IPCC i deras senaste rapporterna från satellit-och väderballonger alltsedan 1979 .
" Tropikerna är så viktiga , " förklarar Christy " eftersom det är där som modellerna visar de tydligaste och mest distinkta signalerna om växthuseffekten  -  så det är där jämförelsen ska göras ( i stället för att titta på temperaturer i North Dakota ) . Plus,  de viktigaste processerna som skapar moln och vattenånga  förekommer i tropikerna . "

    När det gäller att simulera temperaturutvecklingen i atmosfären under de  senaste 35 åren, fann Christy att alla  IPCC: s modeller visar högre temperaturer än vad som var verkligt.

Det är ju uppmuntrande. Fast egentligen skulle jag föredra lite globala uppvärmningen i stället för nedkylning,  och jag tror att Egyptens kameler håller med mig.  Där har man haft det första snöfallet på 112 år.
Vi har haft den kallaste Thanksgiving här i Atlanta, sedan vi flyttade hit för 9 år sedan. Tidigare denna månade satte man köldrekord i Chicago och New York har haft rekordmycket snö.

Ja, visst, jag vet att det är “väder och inte klimat”,  men så snart vi har en rekordvarm dag, hävdar de religiösa fanatikerna i AGW -kyrkan att det är bevis på den globala uppvärmningen.

Så jag kan hävda att det rekord-kalla vädret under hösten är ett bevis på global nedkylning. Och, här i Atlanta hade vi en mycket mild sommar också - ännu en gång bevis på global nedkylning.

 AGW är en religion. Den har en överstepräst, påve Albert I i AGW,-kyrkan  och man säljer avlatsbrev i form av kol-utsläppsrätter,  ett bedrägeri som har gjort påven Albert rik.


 Den arktiska isen återvänder till Nordpolen. Antarktis sätter köldrekord, men bedragarna ger inte upp.
" Om vi inte vidtar drastiska åtgärder kommer jorden snart att ödeläggas pga. klimatförändringar och uppvärmning."

5 Kommentarer:

Anonym sa...

När debatten om den "globala uppvärmningen" var som hetast i Sverige fördes en mycket hätsk debatt på Newsmill.se. Jag läste alla artiklar och kommentarer och enligt min mening så sopade kritikerna mattan med klimathysterikerna. Fast dessa gav naturligtvis inte upp - envisa som synden - och ägnade sig huvudsakligen åt personliga smutskastningskampanjer. Förvånad, någon?
Tyvärr har Newsmill.se nu stängts och hela denna övertygande debatt försvunnit från nätet. Så vi får väl köra den ett varv till.
Berit, tack för att du är ihärdig. Droppen kommer säkert att slutligen urholka stenen.
/SB

Berit sa...

Världens största lögn har avslöjats men det passar inte Massmedias politiska agenda att ärligt rapportera om klimatfrågor . Därför måste vi fortsätta att visa på lögnen om och om igen tills alla människor inser hur och varför de blivit förda bakom ljuset.
De politiska/finansiella intressen bakom det globala uppvärmnings-lurendrejeriet har gjort och fortsätter att göra enorm skada. Se bara på hur Environmental Protection Agency (EPA) utplånar kolindustrin helt baserat på lögnen att CO2 är en "förorening".

Steve sa...

Reddit (”en social nyhetssida på Internet”) har förbjudit läsarkommentarer som ifrågasätter den globala upphettsningen: ”De förstod inte att deras argument var uppenbart felaktiga”. "De hade lyssnat för mycket på Fox News" o.s.v.
- Visst är det så! Jag har tittat på SMHI:s siffror (en siffra om dagen) från Observatoriet i Uppsala. I juli 1977 var det 13,4ºC där -- i juli 2010 var det 20,3º ! +51% på 33 år! Ganska horribelt, eller hur! [Minns ni ryska atombombsproven?]
Data (zippad text-fil - ”Ladda ner”):
http://www.smhi.se/klimatdata/meteorologi/temperatur/1.2855

Föralldel, det var 17º i snitt på ”00-talet”. Det hade det också varit i juli på 90-talet, 40-talet, 30-talet och 1850-talet...
- Ser man på entstaka år hade det varit 20º juli 2010, 1994, 1914, 1901, 1855, 1823, 1888, 1776...
- I senaste DN-inlägget på debatthörnan (2 dec) skrev bl.a. en legitimerad ateist. Det förklarar nog hans klarsynthet: ”Det går åt h-e för oss! Vi brinner upp!”

Steve sa...

En isbrytare med australisk klimatförändrings-professor som ledare fastnade i isen nedåt Antarktis. Det är midsommar därnere! Och man har 74 forskare (och en del turister) ombord.
- Nu har en kinesisk isbrytare som skulle hjälpa dem, också fastnat! Sex sjömil från den andra. - Men man hoppas att en fransk isbrytare som är 14 sjömil bort ska kunna bli till hjälp åt dem alla. ”Vi hoppas att vinden ska vända”, sade kapten Wang (kines).
- Australiensarna hade ”en fin jul”. Man är ute nu för att göra om mätningar som gjordes 1911 av en expedition från hemlandet.
- Och det är väl uppenbart att de kommer att visa att klimatförändringen är hemsk! Hemsk!
http://www.aysor.am/en/news/2013/12/28/antarctic-ice-breaker/

Steve sa...

En vacker bild på isbrytaren (den första) finns förstås på
Facebook.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.