06 december 2013

Stina Dabrowski om Nelson Mandela

Han är det närmaste Jesus jag har kommit

Dabrowskis Jesus är verkligen inte som min, men hon är inte ensam om att dregla över minnet av Mandela. Obama liknar honom vid George Washington, andra kallar honom ett helgon och en hjälte och Sydafrikas räddare.

Men ha inte så bråttom, det finns faktiskt andra som ser honom som tyrann, mördare och lögnare.

Under apartheid-tiden hade de svarta i Sydafrika högre levnadsstandard än andra svarta i Sub-Sahara och många emigrerade till Sydafrika från omkringliggande länder.

Sedan ANC kom till makten har antalet miljardärer ökat bland makthavarna men resten av befolkningen har fått det sämre på många sätt och den svarte genomsnittsafrikanen är fortfarande fattig, outbildad och arbetslös.

 Mandela var en våldsam man och hans ANC dödade mängder av kvinnor och barn av alla hudfärger. Han fängslades för sina våldshandlingar och fortsatte att hylla våldet även inifrån fängelset och tackade nej till friheten i utbyte mot att avstå från våld. Han har hyllats för att stoppa landet från inbördeskrig men i verkligheten fick han stora summor pengar från affärsmän för att bevara freden.

 Under de 30 senaste åren har tusentals människor dött som ett resultat av politiskt våld. Säkerhetsstyrkor och polis har dragit sitt strå till stacken och minst 12,000 från oppositionspartiet Inkahta har dödats.

Varje gång det hände att en svart person dödades av en vit spreds nyheten över hela världen, men nästan ingenting har sagts om förföljelse, mord och våld mot vita jordbrukare som fördrivits från sina hem i tusental. Bara under detta år har 100 vita mördats av svarta - den enda anledningen har varit “fel” hudfärg - men det skriver man inte om i västvärldens tidningar.

Den afrikanske jordbruksarbetaren var vanligtvis en outbildad man som levde med sin familj på farmen där han arbetade. De tilldelades oftast också en bit land där de kunde odla egna produkter och där deras egna djur kunde beta. I många fall anställdes lärare och man anordnade undervisning för barnen.

Den nya “välståndsomfördelningen” har gjort att många av de stora jordbruken hamnat i händerna på personer av rätt politisk färg och makt, men som saknar kunskaper om odling och de har vräkt arbetarna. Över en miljon jordbruksarbetare driver omkring utan hem och anställning och bara 20% av jordbruken producerar någonting.
 Tidigare fanns det 80 000 produktiva farmer men nu är bara 20 000 i drift och Sydafrika måste numera importera mat, vilket man inte gjort tidigare.

Jag undrar om Mikhail Sergeyevich Gorbachev kommer att uppmärksammas ens till hälften av vad vi upplever när det gäller hyllningarna av Nelson Mandela i dag. Om man ska ranka kommunister har Gorbachev gjort mycket mera gott för mänskligheten än Mandela.

17 Kommentarer:

Anonym sa...

Har du andra synpunkter än de gängse i Sverige är du garanterat torsk!
Tack Berit, jag instämmer till 100 %.
Påpekade för en bekant häromdagen som är Sydafrikafrälst att i Sydafrika begås det ca 65.000 mord om året, "men det är ju bara de svarta som slår ihjäl varann, varför bry dig".
SU

Steve sa...

Joseph Farah (WND) säger i princip detsamma som du.
- WND, 6 dec, ”Dont Mourn for Mandela"
- Själv vet jag just ingenting om Sydafrika, trots att jag [1939] hade släktingar där som sedan flyttade till ”Syd-Rhodesia”, nu Zimbabwe. Zimbabwe är ett annat land vars (mycket stora) problem aldrig nämns i svenska media, trots att det finns många svennar som vuxit upp där.

Knute sa...

Historieforfalskning på DanMarx Radio

Glorificeringen og helgenkåringen af Nelson Mandela kører for fulde gardiner på alle medier i disse timer, men sandheden omgås med lethed.

Set på DDR mellem kl. 18.00 og 18.30:

“Mandela var frihedskæmper og gik ind for sabotageaktioner mod bygninger, men det måtte aldrig koste menneskeliv.”

Her er så nogle af de menneskeliv, der ikke måtte ofres:

http://hodja.wordpress.com/2013/12/06/historieforfalskning-pa-danmarx-radio/

Her er der flere ikke-eksisterende ofre for Nelson Mandelas sabotagevirksomhed.

http://www.censorbugbear.org/black-racism/terrorism/nelson-mandela-the-bombing-record

Anonym sa...

" ... och tackade nej till friheten i utbyte mot att avstå från våld ..."
Vad avses?
Tackar annars för bra översikt över NMs CV.
/Xavier

Knute sa...

Xavier, det är möjligt att Mandela blivit frisläppt om han avstått från att personligen ge order om blodiga bombdåd medan han satt i fängelse.

In his book Long Walk to Freedom Nelson Mandela wrote that as a leading member of the ANC’s executive committee, he had “personally signed off” in approving these acts of terrorism, the pictures and details of which follow below. This is the horror which Mandela had “signed off” for while he was in prison – convicted for other acts of terrorism after the Rivonia trial. The late SA president P.W. Botha told Mandela in 1985 that he could be a free man as long as he did just one thing: ‘publicly renounce violence’. Mandela refused. That is why Mandela remained in prison until the appeaser Pres F W de Klerk freed him unconditionally. The bottom line? Nelson Mandela never publicly renounced the use of violence to further the ‘cause of freedom’.

http://www.censorbugbear.org/black-racism/terrorism/nelson-mandela-the-bombing-record

Knute sa...

Även våra hemvävda kommunister:

”Jag är inte principiell motståndare till våld som politisk metod” – Åsa Linderborg, kulturvänsterchef på Aftonbladet

http://kentekeroth.se/2013/12/06/jag-ar-inte-principiell-motstandare-till-vald-som-politisk-metod-asa-linderborg/

Berit sa...

Tilläggas kan att erbjudandet om frihet i januari 1985 var det sjätte som Mandela vägrade att ta mot i utbyte mot att lova att upphöra med våld.

Anonym sa...

Vad Stina Dabrowski säger betyder inte så mycket. Vi vet ju alla var hon står i den politiska fåran. Hon brukar i intervjuer nämna alla regeringschefer som hon förmådde att hoppa men hon nämner aldrig Margaret Thatcher för där blev det nej. " Why on earth shoud I do that," svarade Margaret Thatcher på frågan från Stina. Helt underbart.
Här nedan följer några länkar om vad som kommer att hända vita i Sydafrika nu när Mandela är död.

http://www.nationell.nu/2013/10/26/vita-planerar-evakuera-sydafrika-rads-folkmord-nar-mandela-dor/
http://www.exponerat.info/nara-forestaende-folkmord-pa-vita-i-sydafrika/
http://varstundisverige.blogspot.se/2013/11/kongoles-mordade-tva-svenskar.html

Anonym sa...

Tycker synd om Stina Dabrowski Lundberg, att en person som Mandela skall stå i vägen för att hon skall förstå Jesus.

Berit sa...

Ilana Mercer, sydafrikan, kallar Mandela för Afrikas Che Guevara.

http://www.economicpolicyjournal.com/2013/12/nelson-mandela-che-guevara-of-of-africa.html

"Utan östeuropeiska expertis och logistik, för att inte glömma svenska pengar, skulle [ANC] aldrig har lyckats tillverka och transportera en enda bomb över den sydafrikanska gränsen .

Sedan Mandela kom till makten 1994, har cirka 300.000 personer mördats.
Han ägnade sig åt rasbaserad samhällsplanering och socialism.

Mandela och ANC hade aldrig dolt att de är nära bundsförvanter med kommunister och terroristregimer -Castro, Khadaffi, Arafat, Nordkorea och Irans förgrämda Khameneis.

Bit för bit, har Sydafrika demonteras av officiell ras-socialism, obscena nivåer av organiserad och oorganiserad brottslighet - AIDS, korruption, och accelererande kleptokrati”

Anonym sa...

Den här länken törs man knappt öppna: http://www.wnd.com/2013/12/dont-mourn-for-mandela/
SU

Anonym sa...

Saxat fr. (olika poster på) Flashback:

Mandela lyckades vända en otroligt fientlig situation till framsteg och samarbete när vem som helst skulle ha gissat att det inte fanns någon återvändo från blodbad och ett land i total misär.

Mandela kunde arbeta tillsammans med Frederik Willem de Klerk, den sista apartheid- presidenten och bilda en gemensam regering efter ANC:s valseger. Konstruktivt - och det förde Sydafrika från en situation som skulle lett till katastrof och folkmord till en väg mot ett modernt samhälle. FW de Klerk var också modig - han insåg att apartheidtiden var förbi. Och han vågade lita på Mandela.

Att jämföra med landet Zimbabwe som hade en liknande struktur och fundera över varför det gick olika. I Zimbabwe fick man inbördeskrig, extrem inflation, en totalt korrupt regim, man har dödat så gott som alla vita som försökte stanna kvar, och eftersom det var de vita som satt på utbildningen finns det inget utbildat styre kvar. Du kan också besöka länderna och konstatera att Sydafrika åtminstone bitvis är likt ett europeiskt land medan Zimbabwe är en korsning mellan järnåldern och en kåkstad.

Vid apartheidtidens slut lade en enorm svart gerilla ner vapnen samtidigt som de vita fredligt frånträdde till fördel för ett (någorlunda) demokratiskt samhälle. Det som med stor sannolikhet hade skett utan Mandela hade varit ett otroligt blodigt inbördeskrig mellan den svarta, dåligt utrustade majoriteten, och den jävligt välutrustade vita armén. De svarta hade slagits med desperationens ursinne då de knappt hade något att förlora och hade förtryckts hårt en längre tid, de vita soldaterna hade slagits med vetskapen att det var deras fruar och barn som skulle våldtas och rostas långsamt om de förlorade.

Däremot var ju Mandela inget helgon utan blod på sina händer, utan han hade ju själv i ungdomen deltagit i våldsam gerillaverksamhet. Men jag tycker det är en storhet i sig, att kunna gå från en våldsverkare till att förespråka fredliga metoder och faktiskt lyckas knäcka en av de mest förtryckande regimerna i så pass modern tid med dessa fredliga metoder.

Anonym sa...

That´s why and how socialists think they could survive!
61,911,000 Murdered: The Soviet Gulag State
35,236,000 Murdered: The Communist Chinese Ant Hill
20,946,000 Murdered: The Nazi Genocide State
The white man tried to save Mandela!
SU
SU

Anonym sa...

"I dag samlas alla i kyrkor, synagogor och andra tempel i Sydafrika" för att jubla för Mandela enligt SR.
Vad gör kommunisterna i kyrkorna?

Berit sa...


Till Anonym som saxat på Flashback:

Låt oss anta att Mandela bättrade sig, så till den grad att han förlät sina fiender och att de tillsammans strävade efter enighet i ett Sydafrika efter apartheid. Det är fortfarande ett obestridligt faktum att han tidigare var personligen inblandad i aktioner som dödade oskyldiga. Han berättade själv om det vid rättegången.

Det kräver att vi ställer den viktiga frågan som man måste ställa när det gäller alla civila uppror: “Den situation Mandela kämpade mot - rättfärdigade den allt det våld han ägnade sig åt?”

Många hävdar att det han gjorde efter fängelsetiden bevisar hans ånger och att hans gärningar i att utveckla sydafrikansk enighet, uppväger hans brott och att de därför bör förlåtas .
Något att fundera över?

Anonym sa...

Helt klart är att även om de svarta inte behandlades jämlikt, hade den svarte sydafrikanen det bättre än svarta i omkringliggande länder och dessa massinvandrade till Sydafrika. Landet kunde inte kontrollera sina gränser, - de nya invånarna skapade slumområden - orsakade stora problem och attackerade vita sydafrikaner.
Det som från början var ett problem för polisen, blev snart diskriminering och apartheid i alla andras ögon och det förekom tillräckligt många våldshandlingar från båda sidor för att stärka denna tro .

Jag kan inte försvara allt det den vita sydafrikanska regeringen gjorde, men jag är övertygad om att om alla i Sydafrika hade varit svarta och utsatts för samma massiva våldshandlingar av arga illegala invandrare, och om den sydafrikanska regeringen vidtagit samma åtgärder för att stoppa våldet, skulle resten av världen ha gäspat till svar.

Jag tror att nu när Mandela är död och hans inflytande har upphört , kommer de svarta sydafrikanerna att använda sig av denna möjlighet och göra sig av med de vita .
Jag tror att vi kommer att få se vad striden i Sydafrika egentligen handlade om . Det var ett raskrig, därför att vi helt enkelt inte skulle acceptera de fakta vi hade framför ögonen . Mandela, var en terrorist, om än ganska måttlig. Jag tror nu att vi kommer att få se de marxistiska afrikanerna begå massiva folkmord mot de kvarvarande vita.


En som levde i Sydafrika

Ann-Marie sa...

Glöm inte heller att Googla "necklacing", något ANC med Winnie och Nelson gjorde mot sina landsmän.... Inte direkt Jesusaktigt beteende tycker man.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.