22 januari 2014

“Jag har ett problem”


 I går kväll rapporterade vår lokala TV-station (Fox 5 Atlanta) en tragisk och samtidigt hjärtevärmande händelse. En relativt nybliven änka med 12 barn blev hemlös medan hon var i kyrkan i söndags.  Alla barnen var med henne, ingen skadades men de förlorade sitt hus och alla ägodelar. Flera av barnen är adopterade och 4 är barnbarn sedan deras egen mamma avled för ett par år sedan. Familjen är nu fullständigt förstummad över all hjälp som strömmar in. Vanliga PRIVAT-familjer i hela atlantaområdet skickar pengar, kläder, mat och ett nytt hus står redo att ta emot familjen. Den kyrka familjen tillhör upplåter plats för den enorma mängd av gåvor som kommer in.

Vi måste vara medvetna om att offentliga utgifter inte skapar välgörenhet.  Offentliga utgifter tränger undan privat välgörenhet   Frågan är inte om folk kommer att hjälpa eller inte - frågan är på vilket sätt de kommer att få hjälp.  Avgörandet står inte mellan regeringens hjälp och ingen hjälp alls,  utan mellan regeringshjälp och privat hjälp.

Alldeles för många barn och vuxna har lärt sig att:  “Jag har ett problem, och det är regeringens uppgift att lösa det! " …eller "Jag har ett problem , ska jag gå och få ett bidrag för att klara av det !" eller “Jag är hemlös, regeringen måste skaffa bostad åt mig! " och så lastar de över sina problem på samhället och vem är samhället?  Det finns inget sådant! Det finns enskilda män och kvinnor och det finns familjer och ingen regering kan göra någonting om den inte först konfiskerar medel från människor. Och när regeringen tar över dödar man den enskildes givmildhet och medmänskliga ansvar.

Han har ju färdtjänst, varför ska jag erbjuda skjuts” “Barnen får mat i skolan, varför ska jag bry mig om att laga frukost?” “Mormor har det bra på hemmet, varför ska jag hälsa på henne?”….

Vi har fallit för det äldsta politiska tricket: Eftersom alla vill ha något, bör eller måste regeringen ge det till dem. Om den inställningen får fortgå resulterar det i den Totalitära Staten.

5 Kommentarer:

Anonym sa...

I boken "The Great Gospel of John", som skrevs mellan 1851-1864, och är hundra gånger så lång som Johannes evangelium (7.500 vs. 64 sidor) frågar en gång Judas Iskariot Jesus varför det finns fattiga och rika människor. Jesus svarar ungefär så här: "Om alla människor hade allting så behövde de inte varandra. Rika människor finns för att de skall lära sig känna givandets glädje och fattiga för att de skall lära sig känna tacksamhet".
När staten går in så förstör de människornas möjligheter att lära sig kännas dessa saker. Då handlar det bara om "rättigheter" som det inte finns någon som helst anledning att känna tacksamhet för.
/SB

Anonym sa...

Att regeringar (staten) dödar all tankar om att bistå nästan är allvarligt nog men än värre, varför skall politiker tillåtas att "skimma" de utplundrade skatterna och göra det till sin födkrok?
Det hindrade den Amerikanska Konstitutionen fram till Theodor Roosvelt vid omkring förra sekelskiftet.

Berit sa...

Vi har gett politiker tillåtelse att göra det till sin födkrok eftersom vi röstar på de som lovar oss mest för andras pengar. När vi ser att det går på tok, är vi naiva nog att tro att bara vi röstar in en annan bunt av politiker, ordnar det sig.

Vad gäller USA behövs det mer än en kommentar för att utförligt förklara varför landet nu går omkull, men en viktig anledning är att man lämnade guldstandarden som uppbackning för valutan. Efter 1933 var det förbjudet för privatpersoner att äga guldpengar.
Införandet av en Centralbank (The Feds) lämnade fältet fritt att trycka pengar. Det skedde gradvis och Nixon var den siste som höll i yxan när han uteslöt guld för internationell handel.

Ingen annan enskild åtgärd från Nixons sida har haft en mer djupgående och skadlig inverkan på det amerikanska livet. 1971 bröt han det allvarliga löftet att en dollar var värd 1/35-del av ett uns av guld och det var domen över hans presidenttid och markerade början på de värsta 40+ åren i amerikansk ekonomisk historia.

Anonym sa...

Det finns en intressant parallell mellan det romerska imperiet och vissa maktcentras strävan efter en världsregering i vår tid (=Bilderberggruppen). Jesu första ankomst (som förutspåtts i bl. a. Jesaja 700 år tidigare) skedde just då det romerska riket övergått från att vara en republik (i 500 år) till att bli ett envälde med kejsar Augustus som dess förste kejsare (han med skattskrivningen). Augustus mor var systerdotter till Julius Caesar. Samtidigt hade det judiska prästerskapet helt ballat ur och Jesus fällde kommentaren att fariséerna inte skulle kunna komma in i himmelriket.
Idag finns det liknande maktkamp om herraväldet mellan de som deltar i Bilderberggruppen (ateisterna i kommunistländerna, islamisterna i arabländerna, påvedömet, Rotschild, Soros etc.). Samtidigt har den politiskt styrda protestantiska kyrkan ballat ur och vi har en nästan total avkristning i den akademiska och politiska sfären i Västvärlden.
På samma sätt som grymheterna trissades upp hos kejsar Tiberius, Caligula, Nero etc., när det inte längre fanns några spärrar för vansinnigheterna, så kommer också vansinnigheterna att trissas upp när demokratin hos de västerländska folken helt har satts ur spel och övergått i envälde över hela världen. Vi är nästan där.
Det kanske är därför som det behövs en andra ankomst av Jesus Kristus för att styra upp världen igen, på samma sätt som Jesu första ankomst totalt förändrade hela världen då.
/SB

Anonym sa...

Det finns naturligtvis flera paralleller. Det man främst tänker på är den sexuella dekadensen vid romarrikets undergång som utvecklades under en period på 200 år. Man hade dödat så många flickebarn att det uppstått ett 30-40%-igt mansöverskott och homosexualitet (främst som pederasti och pedofili) var mycket utbredd likaså bisexualitet, gruppsex och i viss utsträckning djursex. En litteraturhistoriker menar att romarna var besatta av sex. I vårt samhälle ser vi idag en liknande utveckling.
LIkaså dödade romarna sina barn i en ofantlig omfattning, antingen som spädbarnsmord via dränkning (värst för flickebarn), livsfarliga aborter eller att överge dem i skogen. Vi ser ungefär samma utveckling idag med 1 miljon dödade foster i Sverige sedan 1975 och 45 miljoner dödade svarta foster i USA under samma tid.
Så det är nog ingen tvekan om att vårt samhälle är på väg att förgöra sig självt och behöver hjälp för att klara sig. Och jag tror att den hjälpen kommer.
/SB

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.