08 januari 2014

Käpphästar

Under detta år, fram till höstens val kommer de två stora politiska partierna i USA att utnyttja rädsla, vidskepelse, fördomar och okunskap för att behålla makten.

Democrats har gjort en sådan soppa av Obamacare att de febrilt letar något de kan distrahera befolkningen med.
Deras ledare, som valdes under parollen  Hopp och Förändring, talar nu oavbrutet om "inkomstskillnader” och resten av Vänstern -  media inkluderad - hakar villigt på.

Att Obama,  med sina lögner,  skadar och saboterar livet för mängder av människor spelar ingen roll, den progressiva agendan måste fortgå. Nu måste man rikta uppmärksamheten mot något annat som man kan göra sig präktig över.

Vi måste göra något åt inkomstskillnaderna! Vissa människor har massor med “stuff” och du har inte lika mycket “stuff”. Rösta på mig så kommer jag att ta “stuff” från andra och ge till dig!

Avund, lögner, förvrängd statistik och fingerviftande - allt efter en mycket dyr semester på Hawaii. Det är verkligen nedslående att se hur många som  är blinda för hans metoder. Han skulle kunna  minska klyftan genom att se till att regeringen inte står i vägen - minska förordningar, sänka skatterna - men i stället han har gjort precis tvärtom.

Ju mer regeringen fokuserar på inkomstskillnader, desto svårare blir det att komma framåt och avancera. Det är inte meningen att man ska kunna försörja en familj genom att fritera potatis på McDonalds.

Det finns inga lösningar, det finns bara kompromisser,” säger Thomas Sowell.

Man kan se detta mycket tydligt med Obamacare, där ett fåtal människor får subventionerad vård, medan tiotals miljoner förlorar sin försäkring och måste betala betydligt mer för att kompensera för det.
Det fungerar på samma sätt med inkomstskillnader. Om man kräver att Wal-Mart betalar alla sina anställda dubbelt så mycket, innebär det att alla fattiga amerikaner som handlar på Wal-Mart kommer att spendera mer av sin begränsade inkomst för att betala för det .

Vill du att vi ger mer skattepengar till de fattiga? Då måste de rika och medelklassen betala mer i skatt.  Så, det ögonblick som den fattige amerikanen tjänar tillräckligt med pengar för att räknas som  medelklass, drabbas han av mer skatter,  vilket gör det ännu svårare att någonsin komma framåt. Med andra ord, ju mer resurser vi sätter in för att “hjälpa" de fattiga, desto  hårdare blir det i slutändan för samma människor att varaktigt undkomma fattigdom.

Medan vi är inne på ämnet. Här är en karta som visar 10 av de 15 rikaste kommunerna i USA. Här bor de människor som har mest “stuff”och som ni kan se är de fördelade runt Washington DC som flugor på en gödselhög.

(4 av de återstående finns utanför New York- TAARP området - och en i Colorado)

Det var inte alltid så här. Förmögenhet och välstånd var ganska jämt fördelat över hela landet. Se här när förändringarna ägde rum.2 Kommentarer:

Argus sa...

Innebär detta att demokraterna tänker plocka förmögenheterna av de 12 - 13 finansfamiljer som uppges äga 80 - 90% av världens förmögenheter och som regelmässigt förser framför allt demokrater med kampanjbidrag?

Ann-Marie sa...

Med tanke på att han och familjen åker på semestrar som kostar miljoner x antal gånger per år så tycker man att han ska hålla igen matklykan.....

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.