04 januari 2014

Vart tar alla riktiga karlar vägen?


Inför Thanksgiving uppmanades vi av Obamagänget att förstöra familjehögtiden med att prata om och göra reklam för Obamacare.

Under julen som gått förväntades vi göra samma sak och inspireras av Pyjamaspojken. Han riktar sig främst till åldersgruppen runt 20-25, som uppmanas att klä sig i pyjamas, dricka mjölkchoklad och tala om försäkring.
Bloggare och även TV-reportrar har haft skoj med denna annons och påpekat allt från killens glasögon och dryckesval, till vad många anser vara hans brist på traditionell manlighet.

"En doofus i en mysdress som  dricker varm choklad - är detta verkligen hur Obama-administrationen ser sina  anhängare?"
Men The TIME Magazine, Hanna Rosin säger: "Män behövs inte längre, de är “föråldrade”.

1 ) Män har misslyckats på arbetsplatsen . Under de senaste decennierna har inkomsten för män långsamt avtagit och kvinnors har ökat . Detta beror dels på att ekonomin snabbt håller på att förändras, men män förändras inte och under 2009 blev de en minoiritet av arbetande amerikaner för första gången någonsin.
 ( Vänta - vad hände med allt prat om "glastak " och Republicans "krig mot kvinnor" ?)

2 ) Det traditionella hushållet , som stöttats upp av mannen som familjeförsörjare, försvinner.  För första gången i historien, över hela världen,  “gifter kvinnor ner sig” , vilket innebär att de gifter sig med män som har sämre förutsättningar än vad de själva har. Vi har en ny global typ nu,  som kallas alfa-fru,  en kvinna som tjänar mer pengar än sin man eller pojkvän.

3 ) Vi ser det i arbetarklassen och medelklassen att män inte behövs längre.  Män förlorar sina jobb och förlorar sin vilja att vara pappor och kvinnor gör allt ensamma.  De skapar ett virtuellt  matriarkat i de delar av landet som brukade vara bastioner för gamla goda mansgrisars värderingar.

4 ) Vi ser slutet för män, eftersom de har förlorat sitt monopol på våld och aggression .
Kvinnor blir mer aggressiva och våldsamma på både bra och dåliga vis.  De vill gå ut i krig, hamnar  i fängelse och om man får tro serien  "Real Housewives of New Jersey" klipper de också till alla som knuffar dem så att de spiller ut sin drink i baren. 

5 ) Det är slutet för män, eftersom karlar nu också är besatta av att de har hår på kroppen.


Camille Paglia, i en intervju med WSJ, säger:
 "Försöken att avfärda de biologiska skillnaderna mellan män och kvinnor har påverkat kollapsen av den västerländska civilisationen. 
De minskade kraven för att bli soldat har också bidragit till kulturens nedgång.  Dessa människor tror inte på militären. Deras illusion är att alla människor är snälla och rara och i grunden bra, och om vi bara är trevliga och välvilliga mot alla, kommer de också att vara trevliga tillbaka.  De har bokstavligen inte något begrepp om ondska eller kriminalitet. "

Följaktligen kan kulturell nedgång ses överallt, från dysfunktionella Washington till dammodet i sin överbetoning på sexighet.
Grundskoleutbildning är i grund och botten värdelös.  Den förtrycker alla med fysisk energi, speciellt pojkar,  och man kan se hur hur svårt det är för dem i skolor som har avvecklade raster.

"Det skapar en giftig miljö för pojkar. Grundskoleutbildning gör allt i sin makt för att göra pojkar till  kastrater."

“Kvinnliga värderingar ", som till exempel känslighet, socialisering och samarbete,  sätts på piedestal i skolor och uppmuntras över kreativ energi och undervisningen av verkliga fakta och det blir bara värre på högskolor och universitet.
Denna PC-genderpolitik som lärs ut på universiteten, på ett mycket anti-manligt sätt,  går ut på neutralisering av manlighet. Manlighet är bara något som imiteras från filmerna. Det finns inget kvar. Det finns inget utrymme för något manligt just nu.

Vår kultur tillåter inte kvinnor att vara kvinnliga , och online pornografi blir i allt högre grad den enda plats där män och kvinnor i vår könlösa kultur kan hitta “primal energi" på ett sätt som de inte kan i verkliga livet".

Paglias feministiska förebilder är kvinnor som Amelia Earhart och Katharine Hepburn som var självständiga, kunniga och kunde konkurrera med män utan att kastrera dem.

6 Kommentarer:

Anonym sa...

Jag har alltid tyckt att det är oerhört sexigt med män som har hår på bröstet och gärna nederarmarna.
I min ungdom var det - det första jag kollade - när jag hittade en ny förälskelse.

Ack ja - ljuva ungdom!!

Elisabeth

Joakim sa...

Vart har alla riktiga kvinnor tagit vägen?

Berit sa...

Riktiga kvinnor försvinner när män gått på bluffen och har tillåtit dem att avfärda biologiska skillnader mellan kvinnor och män.
Generellt sett är alltför många kvinnor totalitära. Män är tillfreds med att låta pojkar vara pojkar och flickor vara flickor. Kvinnor vill att alla barn ska vara flickor, (åtminstone i klassrummen) tysta, prydliga, samarbetsvilliga i grupp - göra hemläxor hur meningslösa de än är.
EX: Om kvinnor startar en klubb enbart för kvinnor är det helt OK för karlar men kvinnor protesterar i högan sky mot att de traditionella manliga föreningarna bara var för män.

Joakim sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Joakim sa...

Kvinnor har fått möjligheten att bli totalitära, för att vi män låtit staten ta makten från oss män.

Bakom varje ensamstående mamma har vi staten.
Det är staten och dess välfärdsprogram som göder de här problemen.

Ta bort handen som matar en och kvinnor kommer krypande tillbaks till mannen.

När balansen är är återställd och män får ansvaret för familjen, kommer män ta sitt ansvar och kvinnor sitt ansvar. Kvinnor kommer välja män med omsorg och familjen blir den centrala maktfaktorn.

Ann-Marie sa...

Elisabeth, jag håller med dig! ;o)

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.