27 februari 2014

Cui Bono

En av mina vänner, som äger en affär, berättade att penningförfalskare använder vanliga hushållskemikalier och bleker bort färg och text på 1-dollarssedlar och trycker sedan om dem som 50 och 100-dollarsedlar.
Sedlarna ser ut och känns äkta eftersom de är tryckta på riktigt papper, (vilket egentligen är mer som en väv) och slipper ofta igenom obemärkta, eftersom de inte upptäcks med de jodpennor som används av de flesta affärer för att kontrollera sedlar.

Men som Hillary så passionerat säger: Vad har det för betydelse!The Federal Reserve är USAs Central Bank och de fortsätter att trycka och prångla ut $ 75 miljarder nya pengar varje månad.
Anledningen till Federal Reserves existens (sägs det) är att upprätthålla prisstabilitet och maximal sysselsättning.
Feds (och andra centralbanker) har tryckt pengar under de senaste åren under olika kod-namn, inklusive kvantitativa lättnader (QE 1, 2, och 3), LTRO, SMP, TWIST, TARP och TALF,  i syfte att få ned arbetslösheten och förbättra ekonomin. Resultatet är att det är banker som får pengarna, den verkliga arbetslösheten är 23%  och människor får det sämre och sämre.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.