28 februari 2014

Grundaren av Greenpeace


Patrick Moore, som var med och grundade Greenpeace, men lämnade organisationen när han insåg att den kidnappats av Vänstern, intygade inför Congress i tisdags att: Det finns inga vetenskapliga bevis för “En av människan orsakad Global Uppvärmning”

Moore sade att argumentet att förbränning av fossila bränslen har drivit den globala uppvärmningen under det senaste århundradet saknar vetenskapliga belägg. Han tillade att jorden är i en ovanligt kall period och att viss uppvärmningen skulle vara bra.

"Det finns inga vetenskapliga bevis för att människans utsläpp av koldioxid (CO2) är den dominerande orsaken till den ytterst lilla uppvärmningen av jordens atmosfär under de senaste 100 åren.  Vi lever i dag i en ovanligt kall period i jordens historia och det finns ingen anledning att tro att ett varmare klimat skulle vara allt annat än välgörande för människor och de flesta andra arter.
Det är viktigt att inse,  när vi möts av dystra förutsägelser om en ökning [två grader Celsius] av den globala medeltemperaturen, att människan är en tropisk varelse. Vi utvecklades vid ekvatorn i ett klimat där frost inte existerade. Den enda anledningen till att vi kan överleva detta kalla klimat är eld, kläder och bostäder.Man kan säga att frost och is är livets fiender, med undantag för de relativt få arter som har utvecklats för att anpassa sig till frystemperaturer under pleistocen-istiden. Det är mycket troligt att en varmare temperatur än dagens skulle vara mycket bättre än en svalare."

I själva verket är det mer sannolikt att kallt väder orsakar mer död än varmt väder. RealClearScience rapporterade att från 1999-2010, dog totalt 4563 personer  av värme, men 7778 personer dog av kyla. Endast år  2006 dog fler mänskor av värme än av köld.

I Storbritannien beräknas att 24.000 personer kommer att  dö denna vinter därför att de inte har råd att betala sina el-räkningar. Ungefär 4,5 miljoner brittiska familjer står inför "energifattigdom".


Att vi hade både högre temperaturer och en istid under en tid då CO2-utsläppen var 10 gånger högre än vad de är i dag,  strider fundamentalt mot påståendet att människans utsläpp av CO2 är den främsta orsaken till global uppvärmning.

"När livet utvecklades för över 500 miljoner år sedan, var mängden CO2 var mer än 10 gånger högre än i dag, men livet blomstrade vid denna tid och när en istid inträffade för 450 miljoner år sedan var CO2-halten 10 gånger högre än i dag."

Moores uttalanden kom efter det att president Obama förklarade att den globala uppvärmningen är ett "faktum" i USA.

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Äntligen, även om vi knappast tror att socialisterna dämpar sitt hat mot dem som är av andra åsikter,
hur skall dom i så fall överleva?

Berit sa...

Varför denna skräck för Värme?
Jorden har genomgått många cykler av istider och uppvärmning men låt oss spekulera lite över vad vi kan se fram emot om det verkligen blir varmare.

Människor föredrar varmt klimat. Vi reser inte till Alaska, Murmansk eller Antarktis på semester - vi föredrar Thailand, Svarta havet eller Bali. Över hela världen har den mänskliga rasen invandrat till soliga områden - Florida, Rivieran och Spanien - mycket få bor frivilligt i Sibirien eller Patagonien. Putin uttryckte vad många ryssar tycks tänka - "lite värme skulle vara välkommet här".

http://everykindapeople.blogspot.com/2008/12/dummare-n-fren.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.