04 februari 2014

Vi kan se fram emot fler arbetslösa....


Congressional Budget Office (CBO) hävdar att ca 2 miljoner arbetstagare kommer att förlora jobben fram till 2017 på grund av OBamacare eller “Affordable Care Act” som man nu kallar det.  Man beräknar att så många människor kommer att arbeta färre timmar eller hoppa av helt och hållet.

CBO: s prognoser antyder att sjukvårdslagens fördelar, regler och undantag driver företag och människor att välja statsfinansierade fördelar (Socialbidrag!) snarare än arbete.

CBO uppskattar att Obamacare kommer att minska det totala antalet arbetade timmar, med cirka 1,5 till 2 procent under perioden 2017 till 2024,  nästan helt på grund av att arbetstagare kommer att välja att arbeta mindre. “De nya skatterna och andra drivkrafter kommer att skapa ekonomiska fördelar som vissa kommer att få."
De säger också att problemen man hade med sjukvårdslagens web-sida förra året gjorde att endast 6 miljoner människor registrerade sig,  snarare än de 7 miljoner CBO ursprungligen hade beräknat.

Siffran 6 miljoner kan delas upp i 2,1 miljoner för människor som valt en plan via statliga och federala utbyten, och 3,9 miljoner som anmält sig för Medicaid.

Medicaid,  är den hälso-och sjukvårdsplan som redan finns för den grupp av människor som räknas som fattiga enligt den federala fattigdomsgränsen.

1 Kommentarer:

Knute sa...

Nunnor slipper betala preventivmedel

Religiösa grupper som driver affärsverksamhet kan slippa kravet i USA:s nya sjukförsäkringsreform om att preventivmedel måste ingå i de sjukvårdsförsäkringar som arbetsgivare betalar för anställda. Det slog USA:s högsta domstol fast på fredagen.

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/nunnor-slipper-betala-preventivmedel_8929130.svd

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.