29 mars 2014

Baptists and Bootleggers i Amerika


"Baptists and Bootleggers," (Baptister och Hembrännare) är en slagord som skapades för att visa att båda sidor i en kontroversiell fråga kan tjäna på att stödja samma förbud och förordning.

Under större delen av 20-talet, var baptister och andra evangeliska kristna politiskt aktiva för att skapa lagar som begränsade försäljningen av alkohol på söndagar.
Hembrännarna sålde alkohol olagligt, och stödde förbuden eftersom de fick mer betalt om den legala försäljningen var begränsad. "En sådan koalition gör det lättare för politikerna att gynna båda grupperna”

Jag kan inte tänka mig en bättre illustration av en sådan koalition än fallet med senator Leland Yee i Kalifornien. På dagen var han en av de mest högljudda förespråkarna för vapenkontroll. På natten smugglade han tydligen vapen.

Smuggling inbringar mycket pengar om varorna är olagliga eller belagda med höga skatter.  (tex. knark och cigaretter) Vem har hört talas om gurka-smugglare ?

Varje gång Leland Yee vidtog ytterligare åtgärder för att göra det svårare att äga vapen i Kalifornien, fick han han inte bara en klapp på axeln av “vapenkontrollbaptister" på vänsterkanten,  utan också från sina sina kriminella vänner som tjänade mer pengar på att smuggla vapen.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.