18 mars 2014

Det är ditt fel!Din konsumtionsfaktor är för hög. Det är Västvärldens fel att vi har global uppvärmning, terrorism och i stort sett alla andra problem man kan tänka sig.

UCLA Asia Institute säger:
"Människor i tredje världen är medvetna om skillnaden i konsumtion per capita, även om de flesta av dem inte kan ange att det är med en faktor av 32. När de tror att det är hopplöst för dem att nå ifatt,  blir de ibland frustrerade och arga och en del blir terrorister, eller tolererar och stödjer terrorister ... Den enda utvägen är att göra konsumtionspriser och levnadsstandard lika över hela världen. Vi skulle kunna ha ett stabil värld om alla länder enas om att sänka  konsumtionen till en betydligt lägre nivå än vi har för närvarande.”

Inte nog med att vi ska våndas över smältande glaciärer,  isbjörnar som drunknar och fattigdom bland människor med mörkare hudfärg - nu ska vi också ta på oss skulden för terrorism.  
Vi får nu lära oss att därför att mina barnbarn dricker rent vatten, åker bil till skolan, tvättar sina kläder i maskin i stället för i floden,  är människorna i Kenya sjuka och fattiga, och muslimska fanatiker spränger sig själva och andra till döds därför att vi har tandkräm, toalettpapper och luftkonditionering.

Ingenstans i artikeln nämner man den andel av världens rikedomar, uppfinningar, mat, vetenskapliga och medicinska framsteg som skapats av  “de giriga konsumenterna”.   Om det inte vore för de tekniska och medicinska genombrotten i Väst,  skulle det finnas betydligt färre än 30 miljoner kenyaner.  Konsumtion är direkt relaterad till produktivitet.

Lösningen, enligt dem,  är naturligtvis totalitär socialism och omfördelning av resurser. Man försöker gömma sina avsikter genom att kalla det “miljövård” och införa kolkrediter, energiskatt, bensinskatt, regleringar, förbud, tillstånd - men avsikten är att sänka levnadsstandarden.

Västvärlden har spenderat miljarder för att förbättra tillståndet i tredje världen och fått lite tack för det.
Och nu har fokus flyttats från att hjälpa de olyckliga att få tillgång till rent vatten, rudimentär sjukvård och att inte mördas och svältas till döds för politiska syften. I stället angriper man nu människor i Väst för att de har en dator, medan korrupta regeringar fortsätta att tvinga sina medborgare att bo i smutsiga, kriminella kåkstäder.

Bara de verkliga idioterna tror att om de inte köper en ny TV kommer det att ändra tänkesättet hos en potentiell terrorist eller hjälpa en stackars fattigt afrikan.

Det hela går ut på att bryta ner Västvärlden.

3 Kommentarer:

HazeP sa...

Först ett par regler som socialisterna aldrig kommer att lära sig: resurser måste skapas innan de kan fördelas och tillåter vi inte att duktiga och handlingskraftiga människor får vara just det så kommer det heller inte hjälpa mindre duktiga och handlingskraftiga människor i längden.

Ja, det ska absolut INTE löna sig att sköta sig och vara duktig. Men även om du för klankrig i Afrika under många hundra år och tvingar din fru att föda tio barn så finns det alltid en utväg: du kan nämligen skylla dina egna misslyckanden och ditt lands fattigdom på den vite mannen! Samme vite man som stått för så gott som samtliga vetenskapliga och tekniska framsteg under de senaste århundraden.

Visst har den vite mannen burit sig illa åt då och då, men å andra sidan har den vite mannen delat ut miljarders miljarder i U-landsbistånd sedan sextiotalet (lustigt nog så var det då som befolkningsexplosionen inleddes i tredje världen ...) och vi har dessutom sett några av de värsta moderna diktaturerna i just Afrika. Nåväl, vi hittar säkert mängder med människor som också anser att det är den vite mannens fel.

Har förresten förgäves försökt diskutera detta med feminister och genusvetare i släkten, men det är lättare att få tillbaka tandkrämen i tuben än att få dem att inse hur fel de har och att läget med stor sannolikhet bara kommer att bli sämre och sämre för varje år.

Om femtio år så kommer den svenske mannen dels ha minskat i antal, dels med stor sannolikhet blivit helt sönderfeminiserad. Ställ detta i kontrast till den machopräglade, ofta aggressive och då och då inavlade arabiske mannen, som om femtio år dessutom kan ha flerfaldigats (om nuvarande utveckling fortsätter). Det enda som då hänt är att vi förflyttat Mellanöstern och delar av Afrika till Västeuropa och kanske även till USA. Nåväl, då är vi nog alla fattiga, så vi behöver inte bli avundsjuka på några rika människor ...

Socialisterna och feministerna håller med andra ord på att göra oss västerlänningar historiens största björntjänst.

Ann-Marie sa...

Håller med John Smith till 100%! Jag är så förb. utled på att den vite mannen/kvinnan ska bära skulden till allt elände som sker i världen. Men alla som klagar har inga problem med att snylta på oss! Och mer vill dom ha. Sannolikheten att det tar en ände med en förskräckelse är ganska stor när "syltburken" är tom! Och med tanke på hur världens ekonomier ser ut just nu så är "syltburken" i princip nästan tom. Vad ska alla kverulanter göra då?!

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.