25 mars 2014

Obama är inte värd många rubel


Obama-administrationen har infört reseförbud för flera ryska tjänstemän och har också fryst ryska tillgångar i USA, men ryssarna som drabbats antingen skrattar åt sanktionerna eller anklagar USA för att vara odemokratisk.

"Det enda som intresserar mig i USA är Tupac Shakur, Allen Ginsberg, och Jackson Pollock. Jag behöver inget visum för att komma åt deras arbeten.”, säger Vladislav Surkov, en av Putins närmaste rådgivare.

 Bank Rossiya, i Washington,  som är den personliga banken för ett antal ryssar, har också drabbats av USA: s sanktioner.

Putin, vars popularitet på hemmaplan nu toppar 75%,  har naturligtvis svarat med att utfärda sanktioner mot bl.a John McCain och John Boehner.

Ryssarna skojar öppet om Obama över hela landet och har infört sina egna spontana sanktioner.
 Barack Obama och medlemmar av hans administration och medlemmar av kongressen nekas nu inträde till  kontor i olika ryska företag, butiker, garage, hotell, rekreationsanläggningar, toaletter...

“Förbud för Obama” - yran sprids med rasande fart över hela landet.
En affär som säljer honung har en skylt på dörren: "Sanktioner - President Obama har fråntagits rätten att komma in i denna affär.

Han får inte heller  komma in i Shannon-baren i Samara och vissa tidningar vägrar att annonsera om amerikanska varor.

Obama får inte klappa min hund”- “Obama får inte åka i min bil”.

En vacker blond flicka har en skylt som säger: “Obama får inte komma inom 40 meter från mig”

Ekonomiska sanktioner fungerar sällan som planerat. Det mest troliga är att en nations medborgare vänder sin ilska mot utlandet i stället för,  som planerat,  sina egna ledare.
Nordkoreaner, syrier, kubaner, iranier och ryssar är mer benägna att hata väst än att pressa sina respektive ledare.

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Vill du få en sann bild av vad som sker?
Då måste man lyssna på båda sidor!
Putins tal översatt till svenska:
http://janmilld.wordpress.com/2014/03/24/putins-krim-tal-pa-svenska-2/#respond

Anonym sa...

Obama är en riktig pajas. Och det känns riktigt befriande att många fler ute i världen också har upptäckt det. Den folkliga humorn är svår att rå på, så vi får väl hoppas att denna insikt sprider sig.
/SB

Anonym sa...

Minns Eddie Murphys show delirious eller raw där skämtade han om den förste svarte presidenten
Rednecks skulle stå i frontrow och sikta "he wont stand still" presidenten skulle kuta som en tok från sida till sida för att undvika skott
Nu har dom en wahhabitisk muslim "färgad" och kommunist som president
Tillika jubelidiot och en fåne i världsklass

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.