03 mars 2014

Ringar på vattnet

I höstas när jag besökte min barndoms marker i norra Sverige var vargarnas “vara eller icke vara” ett hett ämne bland mina älgjaktande vänner.

Här är en fascinerande video om hur även mycket små förändringar kan ha ett enormt inflytande.5 Kommentarer:

Unknown sa...

Där ser man..

Anonym sa...

Släpp in vargen och bli lycklig. Här är en annan film från samma uppladdare som visar att de vita blir lyckliga om de släpper in svarta i de vita länderna. Samma ideologi, släpp in predatorerna och bli lycklig. http://www.youtube.com/watch?v=Z3tKh1olYRI
Inom renbetesområdena i norr skjuts vargen av. Inga problem för älgjägarna. Och biotopen mår utmärkt.
J_B

Anonym sa...

Lika tankeväckande som "träsktalibanerna" (EPA) i Kalifornien som anser att det är för lite vatten i Stilla Oceanen och därför torrlägger hela Sacramentodalen för en ansjovis variant som får svårt att simma?
Jesus Christ save us, please!

Staffan Ohlsson sa...

NV Dalarna här. Vi har alltid klarat oss helt utmärkt utan varg, och kommer att göra så även i fortsättningen. Möjligen, men inte sannolikt på lång sikt, kan det vara annorlunda i andra biotoper.

Anonym sa...

Artrikedom för svensk landsbygd är beroende av djurhållning som ger bl a öppna landskap. Jämförelse med vildmark i USA är inte relevant utan snarare osann. Riksdags/EU-beslut, inplanterandet av varg för drygt trettio år sedan förminskar fauna och flora i vårt land. Agendan tycks vara att avbefolka landsorten för att ge fritt spelrum åt globala intressen.
Dvärgbandmaskens Vänner

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.