02 mars 2014

Sådan herre, sådan hund

Varning !!! Djurplågeri!!

En video av en pojke som terroriserar och plågar sin hund cirkulerade på Facebook en tid och har lett till att två pojkar arresterats. Hunden är en ung pitbull - en ras som fått dåligt rykte och även förbjudits i vissa kommuner i USA.Människor väljer en hund som matchar deras livsstil och ofta ser ut och agerar som sin ägare. Här i Atlantaområdet vill jag påstå att en pitbull är en “attityd-hund” bland svarta yngre män - speciellt de som har byxbaken hängande ner till knävecken och skärmmössan bakochfram. Man ser aldrig den typen av unga män med en pudel eller en labrador.

En av Atlanta Falcons bättre fotbollsspelare, Michael Vick, tillbringade nästan två år i fängelse för att han arrangerade hundslagsmål och plågade sina djur.

Det finns ett visst estetiskt värde som speglar valet av hund, men det är inte bara “skönhet” som räknas utan också de egenskaper hunden representerar.
  Pitbulls stå för styrka och en “jag-tar-inte-****-från-någon”-attityd. Det attraherar de personer som troligtvis löser sina egna livsproblem med våld - som inte kan uppföra sig, långt mindre träna en hund.
Den typen av svarta killar har också en massa fiender, som tex. rivaliserande gäng, andra droghandlare, polisen, etc. De behöver en hund som kan skydda dem.

Jag tittade på statistik från 2013 och 2014 och det verkar som de flesta som dödats av hundar är barn och kvinnor och de flesta angriparna är pitbulls eller pitbull-blandningar.  Ett antal av dessa dödsfall innefattade ägare eller familjemedlemmar. I många fall hade ägarna tidigare fått böta eller varnats, eftersom hunden hade bitit eller dödat en annan hund.
Pitbull-ägare är extremt lojala mot sin ras och sin egen hund och vissa ägare är inte kapabla att kontrollera varesig hunden eller sig själv.

Bilder av 4 hundar som dödade en 80-årig amputerad man i en rullstol.

 Ett litet barn dödades av familjens 7 pitbulls i Georgia förra året. Det fanns också en setter och en beagle i hemmet som inte blandade sig i attacken. Det fanns 4 generationer familjemedlammar i huset vid tillfället och alla hundarna var bekant med barnet.

2-åriga Je'vaeh Mayes dog efter att en pitbull attackerade henne i hemmet.

Kvinna i Dayton dödades av grannens hund. 

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Min Foxterrier, J von H är med en liten mördarmaskin med blodrus i generna, dock enbart överför råttor och annan ohyra, snäll, klok och lojal in i döden och med ett jädrans tryck i gaddarna, ett rått märgben från ko, är borta på under tio minuter.
Sen anser jag nog som de flesta att många där äger dessa så kallade "muskelhundar" inte borde äga djur överhuvudet, känner själv till ett par pitbulls där är helt normala, men det är deras ägare också och det är jo nog ägarens karaktär där avgör hur hunden blir som vuxen.
Som väl fostrad under normala förhållanden tror jag knappast en pitbull eller liknande är farligare för sin omgivning än flertalet andre större hundar, Schäfer, Dobermann, Boerboel eller liknande.
Kanske man borde införa registrering och någon sort av obligatorisk utbildning för hundägare, det är jo oavsett ras, ett stort åtagande och ansvar inför ett djur man tar in i sin familj och som kanske lever i 10-15 år.

Arlav sa...

Som alltid, "små människor - "stora" hundar....

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.