15 mars 2014

Ta ett piller, så blir du glad


Läkemedelsbranschen, (“Big Pharma”) i USA är en enormt lukrativ industri som stöttat Obamacare i utbyte mot löfte om att läkemedelspriserna ska förbli höga.

Den nuvarande medicinska monopolet gör att många läkare inte alltid ser till patientens bästa. Läkemedelsföretagen har ett egenintresse av att inte bota människor, utan i stället göra dem beroende av dyra droger, som har många biverkningar - vilket kräver ytterligare läkemedel för att undertrycka dessa biverkningar. Många läkare är rädda för att säga ifrån och ifrågasätta systemet av rädsla för att bli utfryst av sina kollegor eller till och med förlora sin licens.

Det amerikanska folket är de mest drogade människorna på denna  planet.  Illegala droger skapar de flesta rubrikerna, men sanningen är att antalet amerikaner som är beroende av lagliga droger är mycket större än antal personer som är beroende av illegala droger.
Nästan 70 procent av alla amerikaner tar minst ett receptbelagt läkemedel. Dessutom finns det 60 miljoner amerikaner som " missbrukar alkohol " och 22 miljoner amerikaner som använder illegala droger.  Det betyder är att nästan alla du möter kommer att vara påverkade av något.  Det låter helt vansinnigt men det är sant.
I själva verket finns det 70 miljoner amerikaner som tar  “personlighetsförändrande droger”.  Om det verkar som de flesta människor inte kan tänka klart, är det därför att de inte kan -  och det blir fler av dem för varje år.  Med tanke på att Big Pharma tjänar tiotals miljarder dollar ska vi inte förvänta oss att det blir en ändring.

Här följer lite otrolig statistik:

* Enligt Centers for Disease Control and Prevention, skrev läkarna ut mer än 250 miljoner recept på antidepressiva läkemedel under 2010.

* Nästan 9 av10 amerikaner,  som är över 60 år,  säger att de har tagit minst ett receptbelagt läkemedel under den senaste månaden.

* Receptbelagda smärtstillande mediciner dödar fler amerikaner än heroin och kokain tillsammans.

* 750 tusen personer varje år tas in på akuten på grund av biverkningar av läkemedel.

* Andelen kvinnor som tar antidepressiva läkemedel i USA är högre än i något annat land i världen. Många av dessa antidepressiva mediciner innehåller varningar om att "självmordstankar" är en av biverkningarna.  Självmordsfrekvensen för amerikaner i åldrarna 35 och 64 steg med nära 30 procent mellan 1999 och 2010. Antalet amerikaner som begår självmord överstiger nu antalet amerikaner som dör till följd av bilolyckor varje år.

* Barn i USA ordineras antidepressiva medel tre gånger så ofta som barn i Europa.  Det omfattar också den typ av läkemedel som behandlar det man kallar ADHD och andra “bokstavs-sjukdomar”.

1 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Ett glas vin är bättre än alla "läkemedel' sammantagna. ;o)

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.