28 mars 2014

Vad händer i Milano ?

Man vill bygga en ny moské som ska vara redo för en utställning 2015, då det förväntas besök av en hel del araber.  Men det finns - som alltid - delade meningar i frågan,  både av oss "utomstående, otrogna" och bland muhammedanerna själva.  Man ska ju inte för ett ögonblick tro på deras ständiga tal om "fred".  Vi ser hur de gärna döda varandra inom sunni och shia .

I Milano skickade en grupp kvinnor ett intressant brev till borgmästaren,  vilket tyder på  kristen påverkan,  men som man knappast ska sätta alltför mycket tro till.  Det illustreras nedan av den aktuell bilden av Marias Bebådelse i den muslimska ungdomstidningen “Yalla Italia".


I brevet till borgmästare Pisapia, från de muslimska kvinnorna, varnar de : "Se upp för moskén"
Gruppen har allvarliga tvivel om projektledningen och om vissa imamer av typen “gör det själv" !
Detta väcker nya tvivel om moskèbygget.  Den här gången inifrån den islamiska världen och det väger tungt när det leds av en grupp kvinnor som direkt vänder sig till  borgmästaren.

Brevet har kastat nytt ljus över det islamiska kulturcentrumet.  Meddelandet har tolkats av vissa media som ett tecken från andra generationens invandrare : "Brev 22" och "Yalla Italia" . Innehållet är explosivt, särskilt med tanke på att det är från en grupp "muhammedanska kvinnor som säger att stadens framtid ligger dem varmt om hjärtat".
Och vi vet att kvinnors roll är avgörande när det gäller islam. Tänk bara på spektaklet om omklädningsrum för muslimska kvinnor vid poolen på Via Padova !

Den första punkten i brevet till borgmästaren är “val av ledarskap för den framtida moskén“.  Det aktuella projektet har presenterats för kommunen av Caim ( = Samarbetesorganisation mellan de islamiska föreningarna i Milano ), och deras synpunkt -  skriver de muslimska kvinnor - har “väckt viss förvåning hos oss angående konsekvenserna för det islamiska samfundet".

I Milan-muslimernas projekt måste det gamla rockkonserthuset,  Palasharp,  ge vika för en moské . Projektet är ännu inte offentliggjort,  men man vet att det inte kommer att bli några problem att finansiera det islamiska centrumet. Men många undrar var dessa medel kommer ifrån . Och enligt ungdomsbladet (  säger de som påstår att de har sett brevet , som ännu inte offentliggjorts ) skulle ledningen av Caim vara ett av de problem som de muhammedanska kvinnorna påpekar för borgmästaren. De är oroade över den möjliga "manipuleringen av vår religion, inte bara från sekulära och kristna mäns sida,  men framför allt från muhammedanerna själva " .
Kvinnorna vill gärna ha en moské,  “som är neutral och speglar alla muhammedaner utan fraktioner och politiskt intresse " , - " en plats av enighet , ja , men med utgångspunkt från etik, moral och religion,  inte på grundval av ett eller annat politiskt parti".

Med hänsyn till schismen som existerar i Milanos muslimska värld och som kommer att dyka upp igen, bör det finnas en annan syn på religion och politik, säger kvinnogruppen.  Att kvinnorna kontaktade borgmästaren är en varning om eventuella "förödande imamer av typen "gör det själv".

Spydpigen

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.