31 mars 2014

Vända kappan efter vinden

Joe Smith, hans fru och fyra barn är snälla och vänliga människor som bor på en lantgård i Arkansas. En dag sitter det ett litet hungrigt barn på deras trappa. En pojke som säger att han har kommit hela vägen från Bangladesh, och inte har någonstans att bo.
Familjen Smith bestämmer att de kan ta hand om honom.  Det lilla bangladeshiska barnet är överlyckligt och blir en del av Smiths hushåll.
Det första han gör efter är att gå till Facebook och skicka ett meddelande till alla sina vänner i Bangladesh, och berätta för dem om denna generösa amerikanska familj som tar emot folk.  Facebook-vännerna meddelande sina vänner, och så vidare, och ungefär en vecka senare .. .

 …vaknar Joe Smih tidigt en morgon och finner att hans gräsmatta är fylld av bangladeshier. …och långt bortom gräsmattan.  I själva verket så långt ögat kan nå (och det är ganska långt, eftersom Joe bor på en hög kulle)  och han får veta att varenda en av dem förväntar sig att han ska låta dem flytta in.
Han låser dörren, och ropar att han ska ringa polisen om horden försöker tvinga sig i.
Joes kollektivistiska vänner hatar honom nu:   "Du säger till dessa människor vart de kan och inte kan gå genom att hota dem med vapen.”

Problemet är att vännerna inte ser privat egendom som legitimt och anser därför  att Joe inte har rätt att skydda sitt hem från att översvämmas.  Men Joe inser att om hans hushåll ska vara en fungerande enhet, måste man kunna kontrollera vem som får och inte får ingå.  Om de som inte är inbjudna ,men ändå försöker att tränga sig på, är de som startar aggressionen - inte han och hans familj

Nationalstater är också fungerande sociala enheter. Om de ska så förbli måste man kunna reglera tillströmningen av nya medlemmar. Det krävs en totalt omvänd ideologi för att påstå att den grupp som avstår från att bjuda in, är den som hotfull.


Med cirka 12 miljoner illegala invandrare som bor, arbetar och tar emot förmåner som skattebetalarna i USA står för, har invandringsreformen under lång tid bestått av ouppfyllda löften. År 2008 lovade Barack Obama att göra det till "högsta prioritet" under det första presidentåret.  Fyra år senare, lovade han att ta itu med det under det första året av sin andra mandatperiod.

Tidigare i år, meddelade han att:  "Där kongressen inte agerar, kommer jag att agera på egen hand". Vi minns hans numera ökända "jag har en penna"  och som en riktig tyrann hotade han att veto det han inte gillade.

Det visade sig emellertid att när det gäller invandring, har Obama inte använt en penna , bara ett suddgummi.
Och genom att vägra att verkställa de existerande lagarna om invandring, har Obama beviljat amnesti till nästan alla  illegala invandrare som lever i USA idag och nästan carte blanche immunitet (och glöm inte statliga förmåner) till den stora majoritet  som överväger att komma in i USA illegalt i morgon.

2 Kommentarer:

Errbe sa...

När vi sitter på altanen och dricker kaffe i solskenet kan det komma en hel svärm med getingar, som gästerna blir rädda för. Då skäller och fäktar jag inte på getingarna utan på den som spillde sylt på duken.

robban sa...

huvudet på spiken errbe

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.