12 april 2014

Bonden Bundy står upp för sin rätt


Cliven Bundy, en 67-årig Nevada ranchägare, är i centrum för en eskalerande nationell tvist med den federala Bureau of Land Management  (BLM) som lägger beslag på hans boskap.

Staten Nevada köptes som en följd av The Mexican war,  som pågick åren 1846- 1848 . (Abbas sång Fernando handlar just om det.)
 Det allra mesta av marken har sedan dess varit allmän mark med vad man kallar “open range-rätt’  vilket tillåter alla boskapsägare att släppa djuren på bete - ungefär som jag minns att man gjorde i Norrland på somrarna när bönderna flyttade ut till fäbodarna.

År 1993 började den federala regeringen kräva att ranchägarna skulle betala en betesavgifter för nötkreatur runt Bunkerville, Nevada. Förändringen skedde efter att man placerade en speciell sorts ökensköldpadda på listan över utrotningshotade djur och BLM utgick ifrån att avgiften skulle avskräcka ranchägare från att låta djuren beta där de kan skada sköldpaddor.

Bundy hävdar att hans familj har haft rätt till betet på marken sedan 1880 och protesterar emot att behöva betala en avgift,  men han har flera gånger förlorat i domstol mot BLM. Med extra pålagor och straffavgifter påstår man att Bundy är skyldig den federala regeringen runt $ 1,1 miljoner

Som ett resultat av de obetalda avgifterna och den pågående juridiska striden mellan Bundy och BLM, har federala agenter, bland annat utbildade cowboys, börjat fånga in boskap på marken i fråga. I måndags rapporterades att  regeringen samlat in 234 av Bundys 908 nötkreatur.
Förespråkare för Staten Nevadas rättigheter och aktivister mot militariseringen av polisen har varit “djupt störd av de påstådda åtgärderna och nu verkar konflikten ställas på sin spets".

Människor som redan tidigare varnat om militariseringen av USA: s brottsbekämpande organ blev mycket oroliga när Bundy hävdade att de tjänstemän som kom och tog hans boskap var beväpnade som soldater.
"De bär samma utrustning som en soldat  - automatvapen, krypskyttegevär, militär kommunikations-och-övervakningsutrustning, massor av fordon". 

Sonen Dave Bundy tog bilder av polisen när uppskattningsvis fem agenter slog honom till marken och arresterade honom för "underlåtenhet att följa flera uppmaningar  från BLMs brottsbekämpning att lämna det tillfälligt stängda området på allmän mark."

Tea Party grupper och Libertarianer har nu blandat sig i kampen om betesrätt och här kan ni se en skrämmande video av en drabbning mellan demonstranter och BLMs kommandosoldater.
Den 10-minuter långa video visade Bundy son Ammon som chockades med en elpistol och Clivens syster Margaret Bundy-Houston som tacklas till marken av en ranger.Det behövs bara att en polis påstår att en telefon ser ut som ett vapen eller att en gammal man med käpp håller i ett gevär förr än polisen har en ursäkt att öppna eld mot de protesterande och vad som händer sedan vill jag inte ens tänka på.

Ruby Ridge ?

1 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Breaking: Sen. Harry Reid Behind BLM Land Grab of Bundy Ranch - http://www.infowars.com/breaking-sen-harry-reid-behind-blm-land-grab-of-bundy-ranch/
Har inte hunnit läsa det än men verkar intressant.....
Ska detta bli en ny Waco TX där "federales" dödar en massa oskyldiga igen?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.