24 april 2014

Country Bumpkin


Under dödläget vid Bundy-ranchen beskrev Clark County kommissionären Tom Collins de personer som kommit från  Utah för att stödja Bundy,  som "inavlade jävlar som borde se till att de hade begravningsplaner" om de vågade visa sig.
Det är dessa "inavlade bastarder" från landsbygden i Amerika - de ständigt hånade bondlurkarna och rednecks och “teabaggers” och dumbommar som genomgående varit föremål för trångsynthet i USA under generationer.
 Den federala regeringen, konventionella media,  den akademiska världen och de flesta stadsbor, verkar inte se landsbygdens vita amerikaner som människor.

Och de är en utdöende skara. År 1790 bodde endast 5% av amerikanerna i stadsområden men nu är det över 80% som bor i städer.  För hundra år sedan bodde ungefär 70% av amerikanerna på landsbygden. Den kvoten är nere till ca 15% och minskar för vart år.

Vi bilar just nu genom vad man kallar “fly over country” och det är uppenbar att landsbygdsbefolkningen försvinner. Kansas är nog den tråkigaste staten man kan resa igenom om man inte älskar att titta på åkrar och betesmarker så långt ögat kan se mil efter mil, timme efter timme. Bilden avbryts ibland av jättestora silos och en och annan oljepump samt övergivna bondgårdar.

Enligt folkräkninsuppgifter förra året drabbades nästan 60% av USA: s lantliga områden av en nettoförlust av invånare.  I reella tal, har USA: s landsbygdsbefolkning minskat under tre år i rad. Detta är ett resultat av vad som kallas "naturlig minskning," när dödsfall är fler än födslar.
Antalet lantliga amerikaner blir äldre och alla industrijobb har flyttats utomlands så ungdomarna flyr antingen till städerna för att hitta arbete eller jobbar på den lokala Walmart för minimilön,  där de lagrar, säljer och köper prylar som tillverkats av kineser.

Amerikaner packas samman i storstadsområden och det som man kallar “fly-over-country”  blir mer och mer som gigantiska spökstäder.  Det som brukade vara känt som “typiskt amerikan”  kallas numera extremister. Det som var landets hjärta är nu bakvatten.
En av de största kulturella skillnader i den amerikanska kulturen har alltid varit stad  v. landsbygd, och det verkar som staden vunnit.

Det är ingen slump att den senaste generationen visar en ökande medkänsla med minoriteter, kvinnor och homofiler men visar en öppen negativa stereotyp-syn gentemot “ den konstiga exotiska ras som kallas den vita amerikanska landsbygdens folk”.

9 Kommentarer:

Anonym sa...

Så fint du skriver/J_B

HazeP sa...

Det är ungefär som de Rödgröna har utvecklats i Sverige. Förr arbetade de för att svensk arbetarklass skulle få det bättre. I dag, när arbetarklassen insett att lägre skatter (eller "jobbskatteavdraget" som det heter) ger mer i plånboken, så insåg de Rödgröna att de måste hitta "nya offer" att gulla med. Och visst fann man offer, i form minoriteter, kvinnor och HBTQ-människor, medan framför allt männen från arbetarklassen beskrivs av vänstern precis som Berit skriver om ovan. Ja, eller så är de "vita kränkta män", trots att jag vågar påstå att vita människor är de minst lättkränkta.

Det blir riktigt komiskt när man tittar på vissa valkretsar från Söder i Stockholm, där vänsterpartier (eller vänsterextrema partier) som Miljöpartiet får upp mot 23 procent (tre gånger mer än vad de fick i senaste valet) och Feministiskt initiativ upp mot 3 procent (fem-sex gånger mer än vad de fick i senaste valet). I dag är det tydligen vänstern som bor i de fiiina kvarteren. Allt detta bevisar i hög grad att exempelvis Feministiskt initiativ i första hand är ett vänsterextremistiskt parti för kvinnliga akademiker från medel- och överklassen. Det sorgliga är att SD i dag är det enda parti som ställer upp för svensk arbetarklass.

I ärlighetens namn måste man skilja lite på arbetarklass och arbetarklass. I dag har exempelvis en byggnadsarbetare högre lön än en lärare, bibliotekarie eller socionom. Det lustiga är att de Rödgröna förmodligen har fler väljare i dag bland dessa tre sistnämnda yrkeskategorier än vad de har bland byggnadsarbetare ...

För något år sedan hade man ett reportage på nyheterna om avfolkningen av landsbygden i Sverige. Samhällen i mellersta Norrland, som i dag har säg 1800 invånare, beräknas bli spöksamhällen om bara 30 år ...

Kanske är det så globalisterna vill ha det (förutom att de vill ha hög invandring för att splittra befolkningen och för att införa låglöneproletariat). På landsbygden håller folk ihop mer och jag inbillar mig också att de är mer patriotiska. Ju mer koncentration av människor till storstäderna, desto mer anonym och rotlös massa får du som globalist och följaktligen blir det lättare att styra över massan.

Ja, det är en skrämmande utveckling på många sätt.

Anonym sa...

Märkligt att medborgarna som tilltalas och hånas med invektiv fortfarande vill producera livsmedel till en skock parasiter? Tänk om vi kunde sortera ut denna ynka lilla minoritet från de 80% som förmodligen inte har en aning vad det handlar om! Dom behöver ju inte äta verkar det som.

Anonym sa...

John Smith,
jag tror att du är inne på ett alldeles korrekt spår. Denna utveckling som vi ser idag i USA och hela Europa styrs uppifrån och politikerna är bara villiga nickedockor. Och vilka är det då som styr? De som strävar efter "den nya världsordningen" - George Soros och dem som han umgås med och konspirerar tillsammans med. Och meningen med hela konceptet med den multikulturella utvecklingen är att varje land skall splittras upp i interna stridigheter - detta gör att de härskande får lättare att behålla makten. "Härska genom att söndra" - en mycket gammal och mycket beprövad strategi. Men den härskande eliten håller sig i bakgrunden och vill inte visa vilka de är - förutom då George Soros som gärna talar om "den nya världsordningen". De har dock hunnit lära Barack Obama samma strategi - "leading from behind". Det var nog inte meningen att det skulle komma fram - men han var så dum att han pratade bredvid munnen.
/SB

HazeP sa...

Anonym: Beträffande Soros så är det ganska talande att han och Bildt (som var statsminister när Soros spekulerade sönder den svenska kronan) ser ut att trivas riktigt bra tillsammans på ett av Bilderbergmötena (från 2000).
http://varstundisverige.blogspot.se/2012/05/en-man-att-frukta-george-soros.html

Samme Soros som för något år sedan blev inbjuden till Sverige och behandlades som en hjälte. I en normal värld så borde han aldrig fått satt sin fot i Sverige. Jag har också för mig att Soros vill legalisera droger. Tja, det är ju en utmärkt metod för att kunna bedöva massorna och kanske till och med göra massan dummare.

Anonym sa...

John Smith,
de här människorna, som George Soros umgås med och är en del av, är alla liberaler i ordets sämsta mening. Målsättningen med all deras maktpolitik är att undergräva det samhälle som skapat allt detta välstånd och all denna politiska frihet, det kristna samhället. Det gör man genom att understödja alla typer av minoriteter som naggar det kristna samhället i baken. Det kan gälla allt från undergrävandet av den kristna familjen, undergrävandet av den kristna moralen ("Jesus har nog aldrig funnits"), plädera för fria aborter, ja till homosexuella äktenskap, fri invandring, fri sjukvård och fria socialbidrag till illegala invandrare, förstörelse av den svarta befolkningens yrkesmässiga ambitioner genom att understödja alla krav på gratisbidrag från de arbetande (det som Star Parker kallat "Uncle Sam's Plantation") och överföra dessa ambitioner till det kriminella fältet. Kort sagt, allt det som bryter ner de värden som majoriteten av befolkningen håller högt. Detta är deras målsättning och plan.
Dessa människor har förbindelser överallt. Och när det gäller vad George Soros gjorde mot Sverige med sina valutaspekulationer, så tror jag nog att han hade hade "inside information" från högt uppsatta människor inom Sverige som gjorde att det gick som han ville: han kunde råna Sverige på hela vår guldreserv och tvinga in Sverige i EU genom denna åtgärd.
/SB

Ann-Marie sa...

Jag håller fullständigt med om alla ovanstående kommentarer. Världen håller på att förändras och det är INTE till det bättre utan tvärtom. Något djävulskt är på gång. Det är väl lättare att ta kål på folk när dom alla är samlade i några stora städer. "Vissa" tycker ju att det är för mycket folk på jorden, som Soros t.ex. eller Bill Gates. Man undrar vem som dog och gjorde dom till kungar över oss andra.....

Anonym sa...

Ann-Marie
Det var faktiskt en liten kommentar på denna sida som fick mig att växla spår och undersöka ett fenomen, som tidigare varit tabu i mitt tänkande och som fortfarande är det för de allra flesta. Och det finns en förklaring till detta, någonting som trummats in i mitt medvetande ända sedan barnsben.
Titta på denna YouTube-fil och fundera på hur detta stämmer överens med utvecklingen i hela västvärlden:
http://www.youtube.com/watch?v=MFE0qAiofMQ
Visst är det skrämmande? Hon försade sig. Det var nog inte meningen att detta skulle komma fram.
/SB

Ann-Marie sa...

SB Jag har sett den förut och visst, man undrar verkligen vad det är frågan om. Ju mer jag läser desto mer bekymrad blir jag, för framtiden ser inte hoppfull ut. Jag hoppas att jag har fel dock......

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.