02 april 2014

Det hade ni inte väntat er, eller hur?En studie från Medical University of Graz i Österrike, visar att vegetarianer har sämre hälsa än “allätare” 

Vegetarianer är  fysiskt mer aktiva, dricker mindre alkohol och röker mindre än de personer som  konsumera kött.  De har  också en högre socioekonomisk status och ett lägre BMI.
 Men den vegetariska kosten - som kännetecknas av en låg konsumtion av mättat fett och kolesterol och som inkluderar ett ökat intag av frukt, grönsaker och fullkornsprodukter - förhöjer risken för cancer, allergier och psykiska sjukdomar.

Man fann att allergiker bland vegetarianer var dubbelt så hög som bland köttätare.  De löper också en 50-procentig högre risk att få hjärtinfarkt och cancer.
Den största skillnaden i kostvanor är att vegetarianer konsumerar mindre alkohol och har ett lägre BMI än de personer som äter kött.

Många tidigare studier har lagt tonvikten på hälso-risker som förknippas med rött kött,  men denna österrikiska studie pekar åt motsatt håll.
Totalt sett fann man att vegetarianer har sämre hälsa än andra och de rapporterade högre nivåer av kroniska sjukdomar, och de "drabbas betydligt oftare av ångest / depression."

 Människor som undviker animaliskt fett visade sig också vara den typ av människor som undviker vaccinationer och förebyggande vård.

Forskarnas sammanfattning: “Vår studie visar att österrikiska vuxna som konsumerar en vegetarisk kost, har sämre hälsa, mer cancer, allergier och psykiska sjukdomar,  lägre livskvalitet  och kräver också mer medicinsk behandling."

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Vad kom först? Hönan eller ägget. Var de neurotiska innan de blev veganer eller blev de neurotiska av vegankosten? Vad undersökningen visat är att människor med en viss personlighetsprofil är mer benägna för oro och ångest, detta i sin tur leder till olika former av sjukdom samt hos en del en önskan att möta de stora livshoten på olika sätt, motion, yoga, vegetarisk kost, framgång osv. Att man finner en överrepresentation av sjukdomar hos veganer är inte konstigt, denna personlighetstyp är överrepresenterad i alla grupper. En studie som inriktade sig på att undersöka den oroliga och nervösa typens livsval skulle vara betydligt intressantare och inte ge så missvisande resultat./pllay

Anonym sa...

Bra inlägg. Tekommenderar också denna blogg,
http://antropocene.se

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.