07 april 2014

Det kallas slaveri


"Kämpa för din rätt till statligt beroende"

Obamacare eller Affordable Care Act, som man nu kallar det, ödelägger hela sjukvårdsindustrin i USA och slutmålet är att fullständigt socialisera den.  Det var aldrig meningen  att göra vården tillgänglig eller överkomliga för alla amerikaner, utan lagen utformades för att skapa ett sådant kaos, förvirring och ilska, att folk ger upp och finner sig i att Staten tar över en sjättedel av landets ekonomi och att vi alla kommer att vara beroende av att “regeringen håller oss vid liv.”

Titta på hela mänsklighetens historia och vi finner otaliga exempel på två typer av människor; den härskande klassen och de som tjänar den härskande klassen. Om du kan skapa en grupp människor som är helt beroende av dig, kommer du alltid att ha kontroll över dem.

I början av 60-talet upplyste mig en av Palmes närmaste män om, att målet för Socialdemokraterna var att göra svenskarna till "Lyckliga bidragsmottagare"!

Vi har alla hört uttrycket: “Ge en man en fisk, och du föder honom för en dag, visa honom hur man fiskar och du föder honom hela livet.”
Sorgligt nog gör vi inte det och det finns människor som är nöjda med att leva på allmosor  och de begär ständigt mer.
En hel generation av människor i USA har  blivit beroende av sociala program. Välfärdsprogram var aldrig  någonsin avsedda att hjälpa människor ur fattigdom. Ju mer vissa politiker har ökat mängden av dessa program och förmåner, desto svårare har det blivit för människor att ta sig ur fattigdom.

Det är den typ av människor som Barack Obama förlitar sig på -  de som inte vill arbeta och som nöjer sig med att andra gör det för dem.  Det enda de gör för att överleva är att rösta.
 Det är vad Democratic Party alltid har strävat efter och Obama har verkligen gjort ett bra jobb för att påskynda det.

Men Republicans är inte mycket bättre. House of Representatives är och har varit under Republican kontroll i 4 år , men vad har de gjort för att stoppa Obama?  De har ägnat sig åt politiskt poserande men i verkligheten har de låtit Obama få som han vill. Han har gjort klart för Kongressen att han inte behöver dem.  Han kan använda sin telefon och penna för att kringgå dem.  Och rädslan för att ses som en "rasist" har stoppat de flesta av dem  från att göra något åt det.
De är rädda för honom på grund av hans hudfärg  och han skulle inte ha kommit undan med hälften av vad han gjort om han varit vit.

4 Kommentarer:

HazeP sa...

I dag har vi snarare ett sorts korporativistiskt system - det vill säga ett fåtal storföretag (inklusive banker), vissa utvalda politiker samt mer eller mindre suspekta globalistorganisationer som styr västvärlden.

Skillnaden mellan Moderaterna och Socialdemokraterna blir mindre och mindre (Moderaterna verkar inte ha så mycket emot skattehöjningar längre samt genusforskning, radikalfeminism och inkvoteringar på grund av kön och etnicitet).

Ja, så västvärlden är långsamt men säkert på väg att bli socialiststater, medan folket sover vidare och den privata skuldsättningen ökar ...

När det gäller hur ineffektivt Sverige sköts så hittade jag en intressant jämförelse mellan Sveriges och Finlands försvar (ja, vi har väl mest en vaktparad i dag ...): Finland kan mobilisera mer än fem gånger fler personer på kort tid, har säg 7 - 10 gånger fler olika stridsvapen. Kostnad för försvaret i Finland: 25 miljarder om året; kostnad för försvaret i Sverige: 45 miljarder om året!

Beträffande mångkulturalismen så anser jag att den mer eller mindre är är ett sorts substitut för kommunismen. Denna ideologi förkastade individualismen och menade att människan skulle passas in i ett kollektiv. Mångkulturalismen tar inte hänsyn till att vi människor ÄR olika när det gäller etnicitet, kultur och traditioner, utan dessa egenskaper ska raderas bort tills bara godhet och anpassning återstår.

Mångkulturen har fler likheter med kommunismen; till exempel kräver den ideologisk underkastelse, upplösning av nationerna och en arbetarklass som anförs av en styrande elit. I de kommunistiska länderna kunde du hamna i fängelse om du kritiserade systemet. Så långt har det inte gått, än, i de mångkulturella länderna, men du riskerar att mista jobbet eller inte få ett utlovat jobb om du inte anammar den mångkulturella diskursen. I de kommunistiska länderna pratade den styrande eliten om det klasslösa samhället, men själva levde de ett liv i lyx. I de mångkulturella länderna sjunger den styrande eliten mångkulturens lov, men själva bor de i segregerade och tämligen rasrena områden på långt avstånd från den mångkultur de hyllar. Elitens falska sätt att leva framgår alltså med stor tydlighet i båda fallen.

Men jag måste hålla med om att det är en genial idé att förpacka om kommunismen och kalla det mångkulturalism i stället.

Anonym sa...

Den mest sannfärdiga kommentaren vi läst på länge, härligt! Förmodligen är de två största olyckorna i Amerika just nu John (SCOTUS) Roberts och John Boehnor. John Roberts har förestavat Obama trohetslöftet att upprätthålla och försvara Konstitutionen inte mindre en tre gånger och ändå förstår ingen av dem innebörden. Hur John Boehnor tillskansat sig talmanspositionen vet alla men ingen vågar säga något!
I Amerika får man än så länge berätta om sakernas tillstånd, det får vi knappt i Sverige!
SU

Berit sa...

John Smith, min inbjudan står kvar!

Anonym sa...

Olof Palme är det värsta som drabbat Sverige och svenskarna. Men det tycker inte 90 % av svenska folket utan som någon skrev här "de sover vidare". Idag läser man att bolånen är högre än dubbla normala årsinkomster för unga människor i Sverige. Krisen skjuts upp.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.