13 april 2014

Feds backade den här gången


I går skrev jag om händelserna vid Bundys boskapsranch i Nevada. Vad vi visste då var att den federala Bureau of Land Management  (BLM) satt upp avspärrningar runt Bundy-familjens land, ranch och hem. De hade tagit dit extra artilleri, hundar och krypskyttar. De hade börjat arbetet med att föra bort mer än 300 nötkreatur som inte tillhörde dem.


Det sades att det var för att skydda öknensköldpaddan,  men sedan avslöjades det att BLM hade skjutit långt fler ökensköldpaddor än Bundys boskap hade möjlighet att förstöra.  Det sades också att Bundy hade brutit mot federala lagar genom att inte betala retroaktiva betesavgifter till den federala regeringen. Men guvernören i Nevada upplyste senare om att Bundy hade betalat varje statlig skatt och mött de statliga kraven.

Ryktet sade också att det fanns planer på att bygga en kinesisk vind/solpanel/anläggning och det var enklare att lägga beslag på marken än att betala Bundy.

Vi har många gånger tidigare sett hur fastigheter har beslagtagits för att sedan överlämnas till något  multinationellt företag för ”allmänhetens bästa”.

Men den här gången var regeringen tvungen att kasta in handduken.
Nyheten om det som hände på Bundys ranch spreds som en löpeld över landet.  Inte därför att TV och tidningar var där,  utan därför att mängder av vittnen fanns till hands och dokumenterade händelser via telefoner och videokameror. Vi såg hur Bundys syster slogs till marken, hur hans son blev el-chockad, hur man hotade demonstranter med hundar, viftade med vapen, beslagtog fordon .….
Allt detta gick omedelbart ut över världen.

När det sedan avslöjades  att guvernören i Nevada, och sheriffen i Clark County visste att Cliven Bundys familj inte hade brutit mot någon statlig lag, var de tvungna att backa,  även om jag är säker på att det sved i skinnet att gå emot Harry Reids vilja. 
När situationer som denna uppstått vid tidigare tillfällen,  har informationen inte nått ut till allmänheten förrän skadan redan var skedd, som tex. massakern i Waco eller bortförandet av den lille pojken Elian Gonzales i Florida för några år sedan . (Ni kan hitta massor om det genom att googla )

Den här gången kunde majoriteten av amerikaner omedelbart se vad som hände i Nevada.
Lägg sedan till hur allmänheten långt tidigare tappat tilltron till administrationens ledarförmåga- alltifrån Benghazi till sjukvårdslagen - och när den oredigerade video av hur federala agenter el-chockade Bundys son insåg ledningen att en Waco-stil massaker och en åtföljande utredning inte skulle vara till hjälp för deras sak.

Vi får vara tacksamma för att administrationen inte kunde mobba en vanlig ranchägare till underkastelse denna gång - inte för en sköldpadda eller ett solkraftverk, eller en korrupt senator och hans hantlangare.

Vi är skyldiga Bundy och hans familj ett stort tack för att de är så modiga och rakryggade.

5 Kommentarer:

Anonym sa...

Underbart Berit. Det är inte många journalister som vågat förklara hur det gick till i verkligheten och framför allt att reda ut förhållandena till hur det hela började. Det är otroligt svårt för en svensk att förstå att enskilda medborgare har lagligt skyddade rättigheter i Amerika, vi har ju förlorat våra sedan många år tillbaka, vi har bara möjligheten att överleva genom att parasitera på andra.
Vi behöver sådana hjältar härhemma i gamla Sverige som familjen Bundy!
SU

Anonym sa...

Tacka det andra tillägget. Utan det hade vi varit försvarslösa mot den statliga maffian.
//Arne

Berit sa...

SU, de individuella rättigheterna försvinner med rasande fart här i USA också. Det snart enda som räknas är grupprättigheter. Man måste tillhöra en beskyddad grupp. De som står utanför är vita män och asiater som förväntas försörja de andra och klara sig efter egen intelligens och förmåga

Anonym sa...

Om de “inkräktande korna” i stället var illegala invandrare skulle Department of Justice ge dem vapen och Homeland Security göra sitt bästa för att ge dem fria telefoner och matkuponger.

Dana Loesch

Anonym sa...

Vi var på ett möte med Förbundet SverigesSmåbrukare och hade med oss information om boken Hotet mot livet om GMO och manipulationen med grödor. Men det var svalt intresse. Folk i Sverige verkar ha somnat in.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.