10 april 2014

Har vi inte haft tillräckligt många redan?
Det finns vissa moderata i  Republican Party som vill att Jeb Bush, bror till George W, ska söka presidentnomineringen för 2016.  De som verkligen är  konservativa har reservationer när det gäller en ny Bush på “tronen” .

Under en intervju till minne av 25-årsdagen av pappa George HW Bushs presidentbibliotek i College Station, Texas,  talade Jeb B. om olaglig invandring, och kallade det en "kärlekshandling” att ta sig in i USA illegalt.

Som jag ser det är det någon som kommer till vårt land och de kunde inte komma hit lagligt, men  eftersom familjens pappa, som älskar sina barn,  var orolig för att hans barn inte får mat och ville se till att familjen förblir intakt.
Och de korsade gränsen, eftersom de inte hade några andra sätt att hitta arbete för att försörja sin familj.
Ja, de bröt de mot lagen, men det är inte ett allvarligt brott. Det är en typ av handling ....det är en sorts akt av kärlek”
Låt oss utgå från att Jeb Bush har rätt. De människor som illegalt tar sig i i landet gör det av kärlek till sin familj i en desperat ansträngning att skaffa mat till sina barn. Hur skiljer det sig från att råna en bank, rycka väskan av en gammal dam eller stjäla i en affär av samma  anledning?

Även om det kan vara mindre allvarligt att olagligt passerar gränsen än att råna en bank, är det inte ändå ett brott? Att bryta mot lagen på grund av "förmildrande omständighet"  är fortfarande ett brott.

Congress och White House måste komma till en rimlig kompromiss om en invandringsreform och det kommer att krävas en verklig tvåparti-ansträngning -  något vi har sett väldigt lite av under lång tid.  Det är svårt att föreställa sig hur man ska kunna fånga in mer än 11 miljoner illegala invandrare " och "skicka dem tillbaka till Mexiko." Men å andra sidan är det dåraktigt att  bara godkänna en "väg till medborgarskap" utan att först säkra gränsen.

Bush sade också under intervjun att han kommer att fatta beslut om att söka nomineringen i slutet av detta år.

Vem vet, vi  kanske kan se fram emot ett nytt Clinton/Bush-spektakel.Ser att Italiens inrikesminister Angelino Alfano varnar att mer än en halv miljon invandrare är redo att sätta segel från Nordafrika till Europa “av kärlek till sina barn”.
Människomugglarna ( coyotes, kallas de här) som skördar enorma vinster från båtlasterna, är utrustade med satellit-telefoner och skickar ut rop på hjälp bara 30 till 40 miles efter att de ha lämnat den libyska kusten.

2 Kommentarer:

HazeP sa...

Jag har stångat mig sönder och samman i diskussioner med främst släktingar om konsekvensen av denna form av invandring och flyktingrörelser, som bara resulterar i att västvärlden mer kommer att se ut som Mellanöstern och Nordafrika om ett antal decennier. Alltmedan Sydostasien bara kommer att springa ifrån ...

Visst kvittrar den där Hans Rosling om att fattigdomen minskar och utbildningsnivån ökar i tredje världen. Men vad hjälper det om befolkningsökningen bara fortsätter i tredje världen och redan inavlade människor fortsätter att skaffa barn med sina kusiner, eller om de människor som skapat välstånd och demokrati i vissa fall har ett födelsetal på bara 1.2 – 1.3? Många länder i Afrika och Mellanöstern har haft en befolkningsökning på flera hundra procent bara på säg 60 år, vilket spätt på fattigdom samt etniska och religiösa konflikter! Dessutom blir människorna i västvärlden bara "dummare" för varje år, i takt med kulturmarxismens kunskapsfientliga och kravlösa skol- och arbetsmiljö.

Ann-Marie sa...

@ John Smith; men alla dumbommar kommer att bli utmärkta slavar åt "eliten"...... Hur ska man kunna protestera om man inte vet bättre?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.