09 april 2014

Inga påskägg för muslimer


 I ärlighetens namn måste jag erkänna att jag fullständigt struntar i att det största muslimska landet i världen stoppar Hollywoods film med Russel Crowe. Noah sägs också vara en muslimsk profet och i vanlig ordning blir muslimer kränkta. Vad som däremot inte kränker muslimer är stening av kvinnor, pedofili och stympning av kvinnors könsorgan.

Det som händer i Dearborn, MI gör mig emellertid upprörd,  framför allt över media.
Staten Michigan har det största antalet muslimer i USA och den näst största arabiska befolkningsgruppen utanför Mellanöstern.  Staden Dearborn, utanför Detroit är ett av de mest populära muslimska tillhållen och där är nu muslimska föräldrar upprörda över att skolorna har delat ut en inbjudan till “Easter egg hunt” från en Presbyteriansk kyrka.  “Easter egg hunt” anordnas vid påsktiden av skolor och kyrkor, föreningar och dagis och går ut på att barnen springer omkring i vårgräset och letar färgglada påskägg fyllda med godis.

Det störde verkligen mina två barn," säger en muslimsk förälder som har  två barn i åldern 7 och 9. "Min son sade:  Pappa, det kändes obehagligt att få denna broschyr som inbjuder mig till en kyrka. Jag trodde att kyrkor inte ska blandas ihop med skolor.”

Bortsett från det kloka i att ett skoldistrikt distribuerar material för något som ska hända på en plats för tillbedjan, kan man ju undra vad det spelar för roll. Att leta påskägg  har verkligen inget dolt kristet budskap som kan skada de stackars barnen. Symboliken från medeltiden om ägget som det nya livet, har gått förlorad för de flesta amerikaner för länge sedan.

Det händer ständigt här i USA att muslimer klagar över att de på något sätt inte respekteras i kulturen. De klagar över broschyrer och annonser, och att deras kvinnor måste visa ansiktet i banken.
 Om andra normala kvinnor inte vill delta i jippon som  " Jihab-dag för alla på jobbet” kommer medierna springande och gör stor sak av det.

Vi andra kan inte se att det är något att klaga över, men muslimer gör stor sak av allt som tänkas kan.  Om jag inte är intresserad av en tillställning, låter jag bli att gå, men muslimer ropar på sina vältränade, lydiga journalister som rapporterar om hur kränkta de är över varje liten struntsak.

De klagande föräldrarna kommer att lära sig att en inbjudan till påsklek inte strider mot Konstitutionen. Vad de också så småningom kommer att inse, är att om man ständigt “Ropar Varg’ och klagar kommer ingen att bry sig.

Alla som bor här i USA - en nation grundad av många olika sorters kristna - blir alltid vid något tillfälle ifrågasatt.  Det är en del av att vara amerikan.

Ett råd till gnälliga muslimer: Lär dig leva med det och säg “Nej Tack” till inbjudningar som inte passar, eller överväg att flytta hem.

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Bra rutet EVKP-blogspot!!

I Sverige är svenskarna så konflikträdda att de aldrig vågar säga någonting.
Man kan inte säga att en invandrare har gjort någonting som de FAKTISKT GJORT - då är man rasist.

Där jag bor på Östermalm har vi en gård där folk går ut och röker och ibland kastar fimpar och när jag
påpekade det för ordförande i vår brf.förening frågade hon hur de såg ut som kastade fimpar sade jag att de såg ut som invandrare.
Då SKREK hon till mig "Jaså du är RASIST!"
Heima

HazeP sa...

På tal om svenskar så har historikern Herman Lindqvist sagt följande: "Svensken är extremt feg, konflikträdd och saknar civilkurage." Lägg därtill en dos nationellt självhat som trotsar det mesta och det ser mörkt ut i framtiden. Att Vänsterpartiet och Miljöpartiet (som förstås inte längre är ett miljöparti, utan ett parti som anammat kulturmarxismens värsta avarter) i vissa undersökningar fått 20 procent tillsammans förbättrar inte precis de redan dåliga oddsen ...

Man kan alltså inte skylla allt på invandringen, eftersom många svenskar helt enkelt är oerhört okunniga. Man kan heller inte bara skylla på vänsterpartierna eftersom de Borgerliga / Alliansen suttit i regeringsställning nästan 45 procent av tiden sedan 1976. Ja, kulturmarxismen har nog spridit sig till hela sjuk(k)lövern när jag tänker efter och då hjälper det inte att Jan Björklund då och då viftar och fäktar i sin iver att ändra skolan.

Fortsatt invandring av lågutbildade människor från MENA-länderna i kombination med kulturmarxismens landvinningar är anledningarna till varför jag knappast tror att Sverige kommer att vara en demokrati om, säg 50 - 75 år. Ja, det kan ju gå betydligt snabbare än så och enligt FN:s välfärdsmått Human Development Index (som mäter BNP, utbildningsnivå och medellivslängd) beräknas Sverige sjunka cirka 30 placeringar fram till år 2030 - ner till 45:e plats. En HDI-prognos från 2010 säger att Sverige kommer att hamna på ungefär samma nivå som Costa Rica och Libyen (det var innan man störtade Khaddafi). Ett annat land som kommer att bli stora förlorare, förmodligen på grund av den stora invasionen av hispanics, är USA. Norge och Danmark kommer för övrigt att ligga kvar på ungefär samma nivåer som i dag ..

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.