16 april 2014

Kriget mot kvinnorObama-administrationen letar febrilt efter områden där de kan skapa  - ja, SKAPA - ett krig av något slag.  Ett könskrig passar deras planer, så att de kan väcka ilska hos kvinnor över icke-existerande problem och sedan placera sig själva som de som kan rädda kvinnor från denna otroliga fara. Demokrater är politiskt smarta och de vet när de behöver en ny “falsk flagga” att fokusera på.

Så  Democratic Senatorial Campaign Committee går ut och säger att kvinnor bara tjänar 77 cent för varje dollar som en man får i lön.

Man kommer fram till sin statistik genom att jämföra ALLA mäns löner mot ALLA kvinnors löner,  vilket är orättvist eftersom män oftare väljer farliga utomhusjobb, vilka tenderar att betala mer och kvinnor väljer säkra och bekväma inomhusjobb.
Vi ser inte så många kvinnor som fäller träd runt kraftledningar men det finns många som tar hand om faktureringen på kontoret. Det är också vanligare att se män som river hus, jobbar på sågverk, på oljeplattformer, i gruvor och andra smutsiga jobb som kräver stora, starka människor.  Kvinnor är ganska bra på att organisera  kontorsarbete och tillbringar mer tid med att ta hand om barn. Vi har våra olikheter och tillsammans håller vi samhället igång.

Temat  “Kriget mot kvinnor" var en viktig del i Barack Obamas 2012 aktion.  Och eftersom politikerna tenderar att upprepa vad som fungerar, driver  Democrats samma tema igen för 2014 - och utan tvivel - som förberedelse för en Hillary Clinton-kampanj 2016 där allt ifrågasättande och all opposition kommer att behandlas som bevis på sexism.

Men har de gått för långt?

Pålitliga democrat-blaskor som USA Today och The Washington Post har publicerat artiklar som antyder det och visar att samma kommitté som skapat denna dollar-myt, betalar sina egna kvinnliga medarbetare 70 cent för varje dollar som deras manliga anställda tjänar.

3 Kommentarer:

HazeP sa...

Den kanske bästa artikeln om den missriktade feminismen / könskriget jag läst (skriven av en norsk advokat):
http://www.aftenposten.no/meninger/kronikker/I-seng-med-fienden-7492605.html#.Ux2BsT95Nqr

Framför allt dessa meningar: "Ulike former for kvotering er det sentrale kravet i kjønnskampen. Kvoteringsreglene er basert på at enkelte kvinner gis et privilegium på vegne av sitt kjønn. Dersom jeg mister et advokatoppdrag fordi en kvinne kvoteres, er det altså en seier for min kone. Riktignok taper husstanden hennes inntekter, og mannen hennes blir sur. Men gjennom at en kvinne hun ikke kjenner får penger og anerkjennelse, kan også kona sprette champagnen på vegne av sitt kjønnsfelleskap."

Ja, om min son inte får ett jobb på grund av att han är man så ska alltså min fru jubla åt detta, eftersom en för henne helt okänd kvinna fick jobbet som min son borde fått.

Jag gillar inte Maria Abrahamsson (journalist och politiker) i normala fall, men här har hon lyckats få till det ganska bra:
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/nej-36-miljoner-mer-till-man-stammer-inte_3320412.svd

Och så här lätt är det att dissekera en radikalfeminist:
http://genusdebatten.se/gastinlagg-svar-till-lina-thomsgards-kronika-i-aftonbladet-den-15-april-2014/

Ett samhälle som hela tiden måste ta hänsyn till fördelningen man/kvinna; svensk/invandrare när det gäller utbildning och jobb, kan aldrig bli ett framgångsrikt samhälle. Vad blir nästa steg? Hur skulle det se ut om VD:n för ett stort företag plötsligt insåg att: "Oj, vi har visst lite för många 28-åringar och för lite 31-åringar på vårt företag. Då måste vi ha anställningsstopp för 28-åringar under ett antal månader och i första hand anställa 31-åringar för att undvika åldersdiskriminering."


Anonym sa...

Och i dagens Helsingborgs Dagblad glorifierar man ABBA understödda sedelbrännaren Gudrun Schyman, vi "hackar" på henne, hon är ju ett offer. För vad då?

Anonym sa...

Kanske hellre en sallad, Babe?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.