10 april 2014

Sovjet-Sverige ?

Daily Stormer


När president Barack Obama besökte Sverige förra året, uttryckte han sin djupa beundran för den svenska modellen. Men det borde göra amerikanerna lite nervösa.

En FN-rapport säger att Sverige kommer att bli en tredje världen-nation om cirka 15 år, sämre än Libyen och Bulgarien.  Sverige är ett samhälle som tror att det snabbt färdas mot toppen, men kritiker varnar för att det är på väg mot botten.
Det har varit ett laboratorium för alla typer av sociala experiment: Svenska ledare försöker bygga det perfekta samhället.
Landet har jämförts med två nationer som också försökt bygga perfekta samhällen: Nordkorea och Sovjetunionen.
I Sverige, om du inte gillar hur utopin byggs, kommer du inte bli skjuten som i Nordkorea, men ditt liv kan bli mycket obehagligt, mycket snabbt ... "
---------------
Detta är väldigt typiskt när en vald (och icke vald) "elit" tror att de vet bättre än de människor de ska tjäna.

6 Kommentarer:

Anonym sa...

Jag tror du gör rätt när du sätter ordet elit inom citationstecken. Den normala tolkningen av ordet är ju människor som på olika sätt framstår som föredömen och ledare för oss andra. Den grupp människor som styr och har inflytande i Sverige idag är mycket långt ifrån någon elit. En mer självgod, imbecill, arrogant och oansvarig hop idioter är svårt att föreställa sig. Fullständig nonchalans för grundlagen och det uppdrag de fått. Ökat ansvar kan antingen leda till ödmjukhet och engagerat arbete för att uppfylla förväntningarna eller hybris. Att den lilla inavlade grupp som kallas Sveriges elit skulle ta ansvar för sina arbetsområden och se till landets och dess befolknings bästa i stället för ömsesidigt ryggdunkande, nepotism, överordnade ideologier och dolda agendor är otänkbart. Det verkar som om landet måste köras fullständigt i diket innan vi får en ändring. Risken är då att vi i stället för demokrati under ansvar får fascism, en övertro på en stark ledares förmåga. Parallellen med 30-tals Tyskland, och Ryssland idag, är uppenbar, efter landets sammanbrott i och med freden i Paris, fanns en stark önskan om återupprättelse och ny ledning fri från den gamlas omoral. På samma sätt finns en risk i framtiden för Sverige då gemene man fullt ut drabbas av nuvarande "elits" politik, fattigdom, alienation, romantiska minnen om en svunnen bättre tid och en önskan om att göra upp med "elitens" missdåd föds och sprids likt en väckelserörelse. Bäva månde både goda och dåliga invandrare samt de makthavare som inte hinner vända kappan fort nog! Sveriges folk har ett närmast ofattbart stort förtroende för överheten, folket är också långsint och senfärdigt. En perfekt grogrund för alltför länge återhållna frustrationer att explodera i våldsamma överreaktioner när väl smärtan blir övermäktig. /pllay

Anonym sa...

Jag tror att det är en tidsfråga innan svenska folket får nog. Det märker man på alla bloggar man läser och även i dagstidningar kan ett och annat sippra ut som visar att människor är medvetna och förstår att någonting är galet. Men det är också upp till svenskarna att prata om det sinsemellan och inte vara rädd för att bli kallad rasist. Vi får inte längre vara rädda.

Errbe sa...

Demokratins kris beskriver Elisabeth Langby utmärkt med exempel från fullskaletestet i Uruguay i boken "Vinter i välfärdslandet ".

Uruguay hade nästan världens högsta levnadsstandard. Politikerna köpte röster med välfärd och ströp entreprenadandan. Det gick utför. Till slut röstade man fullt demokratiskt fram en diktator.

Läs boken.

Ann-Marie sa...

@ Gerda, man kan ju bara hoppas på att svenska folket har fått nog när det är dags att rösta i höst. Tyvärr tror jag nog att svensken bara knyter näven i byxfickan i vanlig ordning och röstar som dom alltid har gjort och i sinom tid kommer alla svenskar att äta vattuvälling för det är det enda gemene man kommer att ha råd till.

Anonym sa...

Någon som kan posta en länk till FN rapporten ?

Berit sa...

United Nations Development Programme
Human Development Reports
Research Paper

http://ww.rrojasdatabank.info/HDRP_2010_40.pdf

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.