18 april 2014

Vill PETA utrota höns?

Under 135 år har White House inbjudit barn till en påsklek som kallas “Easter Egg Roll”, men i år har PETA skrivit till Fru Obama för att pressa henne att använda plastägg i stället för riktiga ägg.

De anger 3 anledningar till varför de anser att plast är bättre:
Eggproduktion är grym, att äta ägg är inte hälsosamt och det strider mot Michelles “Let’s Move”-agenda.

Från PETAs brev:

För hönor på ägg-farmer, är påsken inte en tid för förnyelse eller glädje. Det kan ta upp till 34 timmar i typiskt helvetiska förhållanden för en höna att producera bara ett av tusentals ägg som användas för Easter Egg Roll.

Ägg är fyllda med mättat animaliskt fett och kolesterol, som är primära bidragsgivare till några av vårt lands värsta dödliga sjukdomer,  däribland hjärtsjukdomar och stroke. Ett enda stort ägg innehåller mer kolesterol än två Big Mac hamburgare gör. Det är fel budskap att ge barnen.

  Dessutom, att uppmuntra konsumtion av grymt anskaffade, ohälsosamma ägg är oförenligt med målen i “Let’s Move!” Initiativet.

Förutom detta brev har organisationen också producerat en video med unga flickor som ber Michelle att stoppa "helvetet” med att använda riktiga ägg.Hur går detta ihop med Gröngölingarnas inställning till olja? Vad tror de att plastägg är gjorda av?

Och om vi slutar äta ägg ock kycklingar, kommer höns ganska snabbt att bli en utdöd djurart,  för vad finns det då för anledning att föda upp dessa stinkande, högljudda fåglar.

7 Kommentarer:

Anonym sa...

sista gången jag läste din blogg

Berit sa...

Hej då! Du kommer verkligen att bli saknad

Anonym sa...

Glad Påsk Berit med familj.
Det är betryggande att läsa Dina fantastiska inlägg. "Anonym" ovan är väl förmodligen den sista av sin sort, får svårt att överleva kan man misstänka.
SU

Anonym sa...

"Anonym"- är förmodligen en sådan "höna" som fdaktiskt TROR att det finns "lyckliga" kycklingar som pickar guldmajs på en regnbåge som går från lalaland till Asagård...

Newsflash! Det ÄR INTE vackert, och kor äter kött! (Hittar en kossa en död kanin på fältet så smaskar hon i sig den utan att rtveka!)
Samer stickslaktar renar!
Jag fångade på grymmast möjliga vis (med en storsjujäklakrok), ett antal laxar, laxöringar och sikar, förra sommaren- och de smakade underbart!

Nääh, nu skall jag gå och sparka katten ... ;-)

wanderer

Anonym sa...

Berit
Angående kolesterolet i ägg så har man visat den höga kolesterolhalten i blodet som vissa människor har inte kommer från det kolesterol man äter. Kolesterol produceras i varje människas lever och det finns säkert många orsaker till höjda kolesterolnivåer i blodet. Det finns således ingen större fara med att äta ägg ur kolesterolsynpunkt.
/SB

Anonym sa...

Dessutom,
det finns inget fett i äggvitan utan endast lite fett i äggulan. Om hönsen är frigående och inte uppföds på animaliskt fett utan vegetariskt (frön od.) så har man visat att gulan innehåller en mycket hälsosam blandning av Omega-6 och Omega-3.
Så PETA verkar ligga flera år efter i kunskapen om ägg.
/SB

Ann-Marie sa...

Tack SB! Om hönsen fick vara frigående och äta hälsosamt så vore ägg den bästa maten på jorden! Jag önskar själv att jag skulle kunna ha några höns för äggens skull. Tyvärr är massproduktionen ett gissel för dom stackars hönsen. Så i det fallet har PETA rätt, men annars ger jag inte ett vitten för PETA som har dåligt rykte för att döda husdjur utan urskiljning. Man kan hitta hur mycket som helst om dom på Google...

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.