19 maj 2014

Bilar till Salu

Detta är svårt att tro men jag har fått tipset från en person som jag verkligen litar på. Han länkar till denna sida som visar mängder av foton på helt nya osålda bilar runtom i Europa.
Bilar som har parkerats i stora partier och det finns inga köpare. Men för att dölja verkligheten, har bilföretag bara parkerat dem och lämnar dem att rosta.


Det är flygfoton som är helt häpnadsväckande och som artikelförfattaren hävdar är tagna från bl.a Google Maps . Det är nya parkeringar. Ingen vill ha bilarna. Biltillverkarna låtsas att marknaden kommer att förändras men det tror jag inte kommer att hända på länge.

 “Bilderna på denna hemsida, som visar alla dessa osålda bilar är bara en mycket liten del av de som finns runt om i världen. Det finns bokstavligen tusentals av dessa "parkeringsplatser"  fulla av osålda bilar i praktiskt taget alla länder i världen. Ifall du undrar har dessa bilder inte Photoshoppats, de är verkliga!"

Snart kommer vi att få en ny bil i varje Cornflakes-paket vi köper

Detta verkar helt meningslöst, men när något strider fullständigt mot allt sunt förnuft ….titta över axeln och vi hittar politiker och regeringar.
Våra statliga ledare har tidigare insisterat på "rädda" bilindustrin med sina “bailouts”som bara skjuter upp det oundvikliga (konkurs) och kommer att kosta skattebetalarna en massa pengar, förr eller senare. Förmodligen förr.
Bailout här i US är bara en politisk återbetalning för United Auto Workers fackförening,  som har använt en hel del av medlemmarnas pengar på politiker genom åren.

8 Kommentarer:

Svensson sa...

Intressant inlägg: en talande bild av en kapitalism som löpt amok.

Det går inte att stanna och dra ner, nej kör på som förr. För en officiell nerdragning är inte bra för imagen, och detta kan skada aktiekursen.

"Det finns en överkapacitet i bilindustrin" heter det. Ja just det... en överkapacitet på kanske 70%. Detta var min gissning men vad än siffran är så hemlighåller man den enligt ovan.

Döden för tillväxtsamhället närmar sig.

Berit sa...

Det förekommer flera diskussioner på webben nu om att detta är BS. Ingen (så vitt jag vet) har kommit upp med några bevis eller förklaringar om bilderna

Anonym sa...

Lite mer info om osålda bilar.
//Arne
http://www.vincelewis.net/unsoldcars.html

Anonym sa...

http://www.businessinsider.com/unsold-cars-around-the-world-2009-2

Lennart

Argus sa...

@Berit: Skulle i och för sig kunna vara parkering inför fredagsbönen om de inte var så prydligt uppställda?

Anonym sa...

Osålda bilar ställs upp runt om i världen. Här en bloggare som letat reda på uppställningsplatserna:

http://www.vincelewis.net/unsoldcars.html


På Google Earth knappar du in följande:

River Medway, Sheerness, Storbritannien

När blir dom sålda tro ? Rasar priserna till hösten kanske ?

Anonym sa...

Bilderna är tydligen gamla om man ska tro den här länken: http://cornucopia.cornubot.se/2014/05/mer-om-zhs-logner-om-osalda-bilar.html#more
Niklas L

robban sa...

nja många av bilderna är gamla, har sett en del av dom tidigare. men fenomenet existerar men i motsats till svenssons inlägg ovan så är det snarare planekonomi ala obama och andra statligt styrda företag som har en medveten överproduktion. av naturliga skäl så är det lönsamt att skrota bort ett visst överskott av övertaliga bilar av en äldre model när det kommer en ny men marginalen är inte så himla stor. rear man bort överskottet så skjuter man bara problemet framför sig så ingen köper de nya osv osv. hett tips är att kolla upp vad elektonikåtervinningsföretagen håller på med om dagarna, mesta tiden går åt till att sprätta upp kartonger och skrota nya datorer och tv

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.