21 maj 2014

Dyra analfabeterDe statliga skolorna i Washington , DC , spenderade $ 29.349 per elev under läsåret 2010-2011 , enligt de senaste uppgifterna från National Center for Education Statistics , men under 2013 kunde  83 procent av åttondeklassarna inte läsa tillfredsställande och 81 procent var inte " kunniga " i matte .

Dessa är de statliga skolorna i vår nations huvudstad - där politiker från båda parter i årtionden har högröstat drivit på för mer federal inblandning och mer pengar till utbildningen.
Regeringen har uppenbarligen svikit de familjer som måste skicka sina barn till dessa skolor.
Jag tror att många statliga skolor är i samma båt.  Det är för mycket korruption på för många plan.

" Det gäller bara att få jobbet och sedan hålla mun och samla fördelar" är mottot för många lärare och administratörer .

Vad kommer att  hända med de utsatta eleverna när de inte kan fungera i samhället ?Mina barn och andras ungar!

Rika Democrats vill att alla andras barn ska gå i statliga skolor men deras egna ska gå i privatskola. Och om de har en möjlighet röstar de mot charterskolor och fri platser för fattiga barn i privatskolor.  Obama har aldrig gått i någon allmän skola i USA och hans två döttrar går i privatskola.  Han är emot systemet med vouchers, där familjer får tillbaka skatt i form en check som de kan använda i valfri privatskola, därför att Lärarnas Fackförening är emot det. Lärarna tycker inte om att värderas och konkurrera så facken skänkte mycket pengar till Obamas valrörelse.

Skådespelare Matt Damon är ett typexempel på denna dubbelmoral. Han skickar sina barn till privata skolor - trots sin högljudda kritik av alla reformförsök inom utbildningen och uttalanden om hur han stöder statlig undervisning.   (Hans mamma var lärare!)

Hollywood liberalerna tycker också att det är OK att ta ifrån allmänheten deras vapnen, men att de själva ska kunna skydda sina egna familjer och sin personal med speciella säkerhetsvakter beväpnade till tänderna.
Dianne Feinstein, senator i Kalifornien är en av dem och här är en lista på skådespelare som officiellt agerar för vapenförbud men som inte har några problem med att använda vapen för att tjäna miljoner.
1 Kommentarer:

HazeP sa...

Ja, vi känner igen detta från politiker, journalister, diverse "kändisar", där så gott som samtliga sitter i sina segregerade, fina kvarter och uttrycker sin avsky över SD och "främlingsfientligheten", alltmedan de prisar mångkulturen över sitt sydafrikanska vin och japanska sushi ...

En av de största hycklarna för några år sedan var Lars Ohly, som inte ville ha friskolor men vars dotter gick i en ... just det. (Ja, det kanske till och med var privatskola.)

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.