06 maj 2014

El Dia de la Batalla de Puebla


En liten grupp demonstranter samlades i går utanför Live Oak högstadieskola i Kalifornien och viftade med amerikanska flaggor därför att skolledningen tidigare förbjudit skjortor med amerikanska flaggan för att undvika våld från spansktalande studenter som firar Cinco de Mayo.
Naturligtvis blev de kallade rasister och andra tillmälen som nu är så utslitna att de tappat all mening.

Kontroversen startade 2010, när elever kom i T-shirts med bilder av flaggor och skolledningen beordrade dem att vända skjortorna aviga.  Förbudet bekräftades senare av en federal domstol som menade att allmän säkerhet var viktigare än yttrandefriheten.

Hela 9: e Circuit Domstolen har ombetts att pröva ärendet på nytt.

"Det här fallet avslöjar mycket av vad som är fel med Amerika i dag, där befolkningen är indoktrinerad i ett politiskt korrekt tänkesätt, (med början i skolan,) och att de som utövar sina friheter straffas för det."

Skolledningen  bekräftade emellertid att elever som bär den amerikanska flaggan på sina skjortor inte "kommer att sparkas ut" denna dag.

Den 5:e maj är emellertid inte Mexikos självständighetsdag. Den dagen infaller Sept.16 och Cinco de Mayo firas förmodligen mer här i USA än i Mexiko.

Bakgrunden är att Mexiko hade problem att betala tillbaka krigs-skulder till europeiska länder, så Frankrike sände en styrka till Mexiko för att driva in skulden.
Det man firar är den mexikanska arméns osannolika seger över Napoleon III:s franska styrkor vid slaget vid Puebla den 5 maj 1862 .

Idag har Cinco de Mayo blivit mer en amerikansk helgdag än en mexikansk.  Men de flesta icke-mexikanska amerikaner har "ingen aning" om historia,
—————————
Vad som egentligen hände var att man sänkte ett fartyg som transporterade majonnäs, vilket gav oss Sinko de Majo,  men det är väl rasistiskt att skriva det.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.