13 maj 2014

Greenwald spekulerar

Glenn Greenwald  är den journalist som blev allmänt känd i juni 2013 efter att The Guardian publicerade den första i en serie av rapporter som beskriver USA;s och brittiska globala övervakningsprogram, baserat på de sekretessbelagda handlingarna som avslöjades av Edward Snowden.

Greenwald har mycket bestämda åsikter om Hillary Clinton och den kampanj som redan startat inför presidentvalet 2016.

Hillary är banal, korrumperad, saknar liv och passion. Jag menar, hon har funnits för evigt i Clinton cirkeln. Hon är en “f*cking hök” och praktiskt taget en neokonservativ.  Hon är omgiven av alla dessa sjaskiga penning-typer som bara förvränger allt överallt. Men hon kommer att bli den första kvinnliga presidenten, och kvinnor i USA kommer att vara helt investerade i hennes kandidatur. 
Motståndet mot henne kommer att kallas kvinnofientlighet, liksom opposition mot Obama har blivit framställd som rasistisk. De kommer att gå fram med helt symboliska meddelanden som kommer att överskugga det faktum att hon inte gör något annat än fortsätter i jakten på sin egen makt. 
Efter Hillary kommer de antagligen att fösa fram en homosexuell person som  kommer att göra samma sak.

Jag hoppas verkligen att detta sker, eftersom jag tror att det kommer att bli så lärorikt i det avseendet. Det kommer att bevisa så mycket.  Amerikaner älskar att håna idén om monarki, och ändå har vi vår egen faktiska monarki. Jag tror att dessa läckor och avslöjanden visade  att denna regering verkligen bara är en typ av permanent regering som inte påverkas av val och inte på något sätt är ansvarig för någon form av demokratisk insyn, utan bara skapar sin egen värld på egen hand. "...


0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.