30 maj 2014

Makthavarna och Pressen

Pressfolket vill ha jobb inom administrationen och politikerna vill ha jobb i gammelmedia. Inte underligt att de håller varandra om ryggen.

Från Mediaite.com

"När vi slår på TV:n  ser vi intervjuer. som är enastående intetsägande och mesiga.  Journalister i USA är väldigt imponerade av makt och står mycket nära dem som har makten. De skrattar och skojar med dem. De går till  [Vita husets] korrespondent-middagar med dem. De äter lunch tillsammans. De gifter sig med varandra. De är alldeles för inblandade med varandra. Jag tror att eftersom vi är journalister måste vi hålla avstånd till makten."

"Jag ser inte att någon ställer tuffa frågor i amerikansk TV.   Jag ser inte att korrespondenter ifrågasätter makthavarna. Det är som en klubb. Vi ställer inte de svåra frågorna."

1 Kommentarer:

HazeP sa...

Jag kommer ihåg när Expressenjournalisten Niklas Svensson hade sitt fyrtioårsparty för något år sedan. På dansgolvet kunde man se Lars Ohly, Gustav Fridolin, Tomas Bodström, Fru Bildt och ytterligare ett par människor från Sjuklövern. De såg ut att trivas riktigt bra tillsammans. Tacka tusan för att de inte vill ha in en katt (bland andra SD) bland hermelinerna ...

Den journalist som inte följer reglerna i Sverige - det vill säga ställer sig bakom invandrings- och flyktingpolitiken, "klimathotet", feminismen etc - blir något av persona non grata. Det mest typiska exemplet är väl Gunnar Sandelin, som i dag har ett smärre helvete att få sina artiklar publicerade.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.