03 maj 2014

Miljörättvisa

Så gott jag har kunnat har jag försökt förmedla det absoluta vansinnet i att USA baserar sin koldioxid-politik på datamodeller fram till år 2300 men David W. Kreutzer & Kevin Dayaratna gör det mycket bättre:

När du tänder kökslamporna i kväll, hur påverkar det kapten James T. Kirk och hans modiga besättning på Starship Enterprise?
Kapten Kirk är naturligtvis en fiktiv karaktär, men frågan - tack vare EPA - är alltför verklig.
 I vad de kallar den “Sociala Kostnaden av Kol” påstår de, att de kan mäta vad CO2  kostar i dollar per ton,  för alla de skador som “ditt-knäppa-ljuset-av-och-på “ i dag, kommer att kosta världen från och med nu fram till år 2300, då kapten Kirk kommer att vara 77 år.  För att rädda Kirk och den övriga jordens framtid från en uppsjö av spekulativa, ökande fasor, har EPA  planer på att se till att hålla våra fingrar borta från elkontakterna. “

De planerar att göra det genom nya energibestämmelser.  Eftersom denna politik sannolikt kommer att öka kostnaderna med miljarders miljoner dollar,  kommer EPA att hänvisa till “Sociala Kostnader av Kol” (SCC),  för att rättfärdiga sina handlingar.

 Och de måste vara helt desperata för nu tar de fram raskortet. Chefen för EPA , Gina McCarthy, förkunnar att regeringen måste dra åt snaran ännu hårdare kring ekonomins nacke därför att det är rasistiskt att inte tro på den globala uppvärmningen.Vad hon säger är så löjligt att jag först inte ens tänkte ta upp det men när alla argument faller samman tar Vänstern alltid fram RASISM!
Det är vad McCarthy gör.  Hon kommer att använda sitt skrämmande kraftfull departement (EPA) för att bekämpa fiktiv global uppvärmning och angripa “den största källan”  = kolkraftverk.

Enligt McCarthy:
Om du gillar att lamporna tänds när du trycker på knappen är du en rasist. Svarta amerikaner är mer benägna än vita att leva nära koleldade kraftverk eller i kommuner som överskrider normer för luftföroreningar. De är också mer benägna att dö av stroke eller hjärtsjukdom, eller lida av astma - hälsoproblem som miljöföroreningar bidrar till.
Dessa föroreningar har blivit ett hinder för deras ekonomiska möjligheter, och deras förmåga att uppnå den medelklass-trygghet som de förtjänar. Man kan inte garantera miljörättvisa, och vi kan inte leverera den här presidentens löfte om möjligheter för alla, utan att ge människor ren luft och rent vatten och ren mark att leva på. Du kan inte klättra på möjligheternas stege utan dessa vitala komponenter som är nödvändiga för en sund livsstil. "

1 Kommentarer:

HazeP sa...

Ja, nästa steg i utvecklingen måste bli att göra om reglerna i schack, eftersom det givetvis är rasistiskt att de vita pjäserna får inleda ... Nej, jag skojar inte. Vi är snart uppe på de toknivåerna!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.