07 maj 2014

Minns ni Monica?


För första gången efter skandalen med Bill Clinton träder Monica Lewinsky fram i Vanity Fair och säger: "Det är dags att bränna baskern och begrava den blå klänning" Hon säger också: "Jag,  själv, ångrar djupt vad som hände mellan mig och president Clinton. Låt mig säga det igen: Jag. Själv. Ångrar. Djupt. Det. Som. Inträffat. "

Det har antytts att Clintons betalade mig för att hålla tyst, men det är inte sant. Det är dags att jag slutar gå på tå runt det förflutna - och andra människors framtid. Jag är fast besluten att få ett annat slut på min berättelse.
Hon har tackat nej till erbjudanden som kunde ha gett henne många miljoner därför att det inte kändes riktigt men har haft svårt att hitta verkliga jobb pga. vad potentiella arbetsgivare så taktfullt kallat hennes "historia”.

Hon vidhåller att hennes affär med Clinton var i samförstånd mellan två vuxna.  Lewinsky skriver att det var den offentliga förödmjukelsen hon led efter skandalen som permanent förändrade riktningen i hennes liv: "Visst, tog min chef fördel av mig, men jag kommer alltid att hålla fast vid att det var en  relation i samförstånd. Det var inte en relation som berodde på makt. Allt “utnyttjande”  kom i efterhand, då jag blev en syndabock för att skydda hans maktställning. . . . Clintonadministrationen, den speciella åklagarens hantlangare, de politiska agenterna på båda sidor av gången, och medierna som kunde profilera mig. Och det fungerade delvis för att det var genomsyrat av  makt. "

Hillary Clinton, karakteriserade henne som en "narcissistisk loony toon" och tog delvis på sig skulden  för sin mans affär, genom att hon känslomässigt försummat honom men verkar ha förlåtit honom.

Monica Lewinsky säger att hon träder fram nu för att hitta och ge en mening till sitt förflutna.
Hon säger också att när nyheten om hennes affär med Clinton avslöjades 1998, var hon inte bara den mest förödmjukade personen i världen, men tack vare Drudge Report, också möjligen den första person vars globala förnedring drevs av Internet. Hennes nuvarande mål, säger hon, är att hjälpa offer för online-förnedring och trakasserier och att börja tala om detta ämne i offentliga forum.

Lynne Cheney (Dick Cheneys fru) ifrågasätter varför Vanity Fair publicerar denna artikel nu.  Den tidningen skriver ingenting som kan skada Hillary.  Det är troligt att det är med hennes goda minne, för att få historien ur världen så att den inte poppar upp under  kampanjen inför presidentvalet 2016.
Hillary kan då säga att “det är gamla nyheter”

Här är Laura Ingrams “take”:


4 Kommentarer:

Anonym sa...

Vem glömmer Kennedy och Chappacuiddik och Mary Jo Kopechne, förnedringen av kvinnor? Fick inte Ted Kennedy något som närmast kan liknas vid en inofficiell statsbegravning?

Martin sa...

Det jag läste ovan fick Monica att framstå som en enormt hedervärd person. På något sätt känns det trovärdigt. Låt oss åtminstone ta det som en påminnelse om att inte fara iväg med våra känslor närhelst mediadrevet går och vargarna ylar?

Anonym sa...

Det är nog svårt att säga nej till världens mäktigaste man, men ingen av dem kan ju har varit så dum att de trodde att det kunde hållas hemligt

Berit sa...

Ryktet säger att Bill Clinton, som ljög om sin affär med Monica “den där kvinnan" Lewinsky, tänker offentligt be om ursäkt för de smädelser Lewinsky hävdar att hon utsatts för sedan sexskandal för mer än 15 år sedan.

Logiken bakom det är för att “stämma i bäcken” och parera anklagelser mot fru Hillary därför att hon skyddade en mäktig man, som är ett sexuellt rovdjur.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.