18 maj 2014

Noll-tolerans och sunt förnuft

 Nolltolerans handlar inte om skolornas säkerhet, det handlar om vapenkontroll.


Det finns oändligt många fall över hela landet, där det man kallar “Zero Tolerance” övertrumfar allt sunt förnuft . En åttaåring blev avstängd från skolan i tre dagar , för att han pekade med en bit kyckling mot en lärare och sade  " Pow , pow , pow " .
Två åttaåringar åtalades för att "utgöra terroristhot", därför att de lekte tjuv och polis med en papperspistol . Och listan kan göras lång.

  Zero Tolerance politiken vägra att beakta varje individs ålder, personlighet och de intentioner som inspirerade deras handlingar och skolpersonalen fattar fullständigt irrationella beslut i relativt enkla fall . Det är absurt att avstänga barn från skolan därför att de leker rövare-och-polis eller ge en halstablett till en vän.

Vi har sett en våg av nyheter där oskyldiga barn (nästan uteslutande pojkar) straffas för att de låtsas att ett fullständigt ofarlig objektet är ett vapen. Det kan vara en halväten kaka,  eller en penna,  eller en papperslapp.
Vad händer om ett barn låtsas att en boll är en landmina? Vad händer om ett barn tuggar på ett äpple tills det ser ut som en tryckkokare? Tänk om ett barn håller upp en bit pizza,  säger att det ser ut som Koranen, och sedan trampar på den?

Nolltolerans för vapen-vansinnet är inte begränsat till låg-mellan-högstadieskolor  Det är samma attityd på college.  
    Det nybildade fäktningsklubben  vid North Dakota State University ( NDSU ) kan inte träna inom skolområdet pga. universitetets vapenpolitik.

    " Den nuvarande tolkningen av universitetets vapenpolitik ser  fäktningsutrustning som vapen"

    Värjan har inte några vassa hörn eller sidor.  Udden är platt och består av en fjäder som viker sig. Ändå anser universitetet att det är ett vapen och som sådant är innehav eller användning förbjudet på universitet och all egendom som kontrolleras eller ägs av skolan.

Några tiotal högskolor och universitet har NCAA - sanktionerade fäktningslag - men inte så länge till.

Hur kommer det att bli för college baseball lag om “undervisarna” blir medvetna om att slagträn dödar många fler människor än värjor?

1 Kommentarer:

HazeP sa...

Ja, college baseball sjunger på sista versen, eller så får man uppfinna ett "mjukare" slagträ ... Vi kanske ska nöja oss med att KASTA bollen i stället. Fast nu är ju bollen också hård och det vore inte bra om någon kunde ta skada ...

Här är en lysande krönika av en Sveriges få kvarvarande journalister med integritet:
http://www.axess.se/magasin/default.aspx?article=2136#.U3j4pHZlpkg

OK, ämnet är lite annorlunda men säger ändå en hel del.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.