22 maj 2014

Obama älskar de fattiga

Den klassiska versionen:
Ge en man en fisk och han har mat för en dag. Lär honom hur man fiskar och han har mat för resten av livet.

Obamas version:
Ge en man en bidragscheck, en fri mobiltelefon, fri tillgång till Internet, bidrag för skrotbilen, matkuponger, bostadsbidrag, fria preventivmedel, fri sjukvård, 99 veckors arbetslöshetsersättning,  gratis medicin och han kommer att rösta Democrats hela sitt liv och också sedan han är död.

Mer än 10,6  miljoner amerikaner har nu pension därför att de anses handikappade och oförmögna att arbeta. Det är 1 miljon fler än hela Sveriges befolkning och det högsta antalet någonsin i USA.
USA har blivit en välfärdsstat där fler och fler människor gjorts beroende av alla de förmåner uppräknade ovan.
Under Obamas tid på tronen har antalet “arbets-oförmögna” ökat med nästan 3 miljoner.
Många som inte kan hitta jobb har tagit vad man kallar “handikapp-alternativet’, vilket ses som en försäkring när man inte har någon inkomst och vi ser en explosion i antalet människor med funktionsnedsättning.

Den här historien har cirkulerat ett tag men det gör den inte sämre:

"En ekonomiprofessor vid ett lokalt college påstod att han aldrig hade underkänt en enda elev tidigare, men att han nyligen underkänt en hel klass.  Denna klass hade insisterat på att Obamas socialism fungerade och att ingen skulle vara fattig och ingen skulle bli rik .  En bra utjämnare.

Professorn förklarade:
 OK , vi kommer att utföra ett experiment i denna klass angående Obamas plan  .. Samtliga betyg kommer att bedömas som ett genomsnitt och alla kommer att få samma betyg så att ingen kommer att misslyckas , och ingen kommer att få ett A ....
Efter det första testet , var genomsnittet medelmåttigt och alla fick ett B. De studenter som ansträngde sig och verkligen studerade blev upprörda och de som inte läst särskilt mycket var nöjda . När de fick det andra testet hade de studenter som läst lite studerat ännu mindre och de som tidigare ansträngt sig beslutade att de ville åka snålskjuts, så de förberedde sig bara lite.
Genomsnittet för det andra test var D ! Ingen var glad .
Det  3: e testet visade ett genomsnittet värt ett F.  Allt eftersom testerna fortskred sjönk betygen men käbblet ökade. Anklagelser och förebråelser ökade -  och  resulterade i hätskhet och ingen ville anstränga sig till förmån för någon annan.

Till deras stora förvåning  misslyckades alla och professorn sade till dem att socialismen skulle också  misslyckas i slutändan,  för när belöningen är stor anstränger man sig för att lyckas , men när regeringen tar bort all belöning kommer ingen att försöka eller vilja lyckas."

 Kan inte förklaras enklare än så.

2 Kommentarer:

HazeP sa...

Ha ha - Berit! Du har precis beskrivit den ideologi som, säg 20-25 procent av dagens unga svenskar verkar tro ska fungera i Sverige! Ja, enligt en undersökning bland unga människor i Sverige var det 40 procent som trodde att kommunism hade skapat välstånd ...

Det påminner om lumpen, där det i stort sett inte lönade sig att vara duktig. Visst, man fick inte missköta sig helt och hållet, men det krävdes inte mycket för att erhålla godkänt betyg. (Dessutom tror jag inte att så många framtida arbetsgivare brydde sig om detta betyg.). I början var det var alltid samma 10-15 procent som försökte maska och smita från övningarna och samma 10-15 procent som försökte göra lite mer än vad man behövde. Jag behöver väl inte nämna att i slutet på utbildningen så hade de 10-15 procent som försökte göra lite mer än vad man behövde snarare övergått till att använda sig av de andra 10-15 procentens filosofi ...

Knute sa...

Instead of advancing liberty and freedom, sound free market capitalist principles, Obama and his quasi socialist pals and Muslim Brotherhood friendly apparatchiks promote the spread of Islam.

http://tundratabloids.com/2014/05/obama-advances-islam-in-europe.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.