09 maj 2014

Ogifta kvinnor

Americas Democrats har kommit till den punkt där de är helt beroende av vissa pålitliga demografiska grupper, som lägger sina röster på dem. Det är alldeles för komplicerat att övertyga någon om fördelarna med Obamacare , ekonomisk stimulans , stora underskott , eller nationsbyggande i Afghanistan . Det är mycket lättare att bara rikta in sig på den typ av väljare som kommer att göra vad de blir tillsagda .

NPR Radio rapporterar :

    Ogifta kvinnor är den viktigaste demografiska gruppen i år. Men till skillnad från andra grupper är det inte så lätt att få dem att byta sida. De är extremt pålitliga anhängare av The Democratic  Party.
    Under 2012 tog Barack Obama hem majoriteten av kvinnornas röster. Mitt Romney vann faktiskt bland gifta kvinnor - med 7 poäng . Men Obama krossade honom med antalet ogifta kvinnor med hela 36 procentenheter .

    Ensamstående kvinnor utgör cirka 25 procent av hela väljarkåren , och de växer snabbt eftersom antalet äktenskap stadigt minskar.

På kort sikt kommer Democrats att satsa på att få de ogifta kvinnorna att gå till valurnorna. Den långsiktiga strategin är att bedriva en politik som ytterligare ökar antalet ogifta kvinnor .

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.