01 maj 2014

Så än sen’ då?


De senaste två dagarnas nyhetssändningar och diskussioner här i USA har fullständigt dominerats av att Donald Sterling, ägare till Los Angeles Clippers har avstängts på livstid från National Basketball Association (NBA), efter att ha uttalat sig rasistiskt i slutet sällskap. Jag ser att även svenska tidningar skriver om det.


Jag är inte någon fan av NBA eller basket i största allmänhet, och måste erkänna att jag inte visste vem Donald Sterling är innan detta hände.  Jag har inte heller någon verklig insikt om hans rasism, men jag ser ironin i att en sådan man äger ett NBA-lag, där spelarna till 81% är svarta.

Så här säger Pat Buchanan:

"NBAs representant säger att man ska tvinga Sterling att sälja laget, böta 2,5 miljoner för något han yttrat i en privat konversation. Inget straff för att är gift och har en älskarinna."

De bästa uttalandena kommer från Kareem Abdul-Jabbar: 

"Moralisk upprördhet är ansträngande. Och farligt. Hela landet har fått ett svårt fall av karpaltunnelsyndrom från den senaste populära sporten i Extreme Finger Wagging. För att inte tala om sendrag i halsen från OS-uttagningen för moraliskt överlägsen huvudskakning.  Allt detta över den senaste i en lång rad av rika vita kändisar som klivit ut ur den rasistiska garderoben."

Den här Clippers / NBA skandalen handlar inte om Sterling. Han var en känd rasist under 3 decennier och så sent som 2006 och 2009 har han åtalats för rasism och diskriminering.  Alla spelare, svarta som vita, har gärna tagit emot hans pengar. Med 81% svarta är det uppenbarligen en sport som inte bryr om mångfald. NBA, Sterling och spelarna bryr sig bara om grönt(pengar) inte svart. NBA borde skämmas över sin tillgjorda upprördhet.

Media låtsas att de är i chock för att få en anledning att ta bort Obama från förstasidan, särskilt som nya bevis kommer ut om mörkläggningen om Benghazi.  WH-rådgivaren Ben Rhodes, som var den som kom upp med idén om att lägga skulden på en video,  finns omnämnd i ett stort antal e-mails som avslöjar planerna att skydda presidenten inför valet 2012 (och de var framgångsrika, eller hur?). Ben Rhodes bror är en högt uppsatt chef på CBS och Sterling-historien passar alldeles utmärkt att avleda med.

Kareem har helt rätt när han påpekar att det här är ingen nyhet och att Donald Sterling "bara är ytterligare en idiot med mer pengar än hjärna."

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.