11 maj 2014

Sex-undervisning från 2-3 års-ålder


Sveriges TV-nyhetsförmedling är inte mycket värd. Vill man ha information måste man söka på andra ställen. Dock nämnde man härom dagen helt kort det projekt som EU och WHO (World Health Organisation) är i gång med. De vill se till att barn får bättre kunskap om människans fortplantning, så man inte ska lura dem med storken och inte heller behöva prata om bin och blommor. Barn ska veta allt från den dag de föds,  eller i alla fall från den dag de sättes på dagis.

De som inte ska veta något, är föräldrarna!

TV-nyheterna glömde därför att belysa projektet lite närmare. Föräldrar kan inte välja bort sexundervisningen om den inte stämmer med deras egna åsikter om hur det ska presenteras.  Kunskap och bildning är viktigt, och ingen ska kunna uteslutas från lektionerna även om det kommer att röra sig om pedofili och sodomi. Det är ju bra att veta hur det går till!

Svensk TV nämnde inte, att upprörda föräldrar i den tyska staden Stuttgart under flera veckor demonstrerat och högljutt klagat över att nämnda projekt åsidosätter deras grundlagssäkrade föräldrarättighet.  De glömde också att säga att de schweiziska myndigheterna var tveksamma till nämnda  EU-projekts inblandning i schweizisk barnuppfostran.  TV förklarade att man hade gjort 29 kortfilmer om sex, så alla lärare ska kunna hitta någon film som kan passa till det ämne de undervisar om antingen det är idrott eller religion, historia eller matematik.
 Filmerna är tecknade och inspirerade av liknande sexfilmer som gjordes för danska skolor för 25 år sedan. Man sade inte heller att den danska sex-CD, "Sexstarz", blev avvisad från skolorna av den danska hälsoministern  Lars Løkke Rasmussen för sin snuskighet.

Spydpigen

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.