13 maj 2014

Sista spiken i kistan?

De europeiska kontinenten blir underligare och underligare - eller är det bara de invigda media, musik-och-mode kretsarna som dansar till en annan pipa?

Ganska långt bort från ABBA, som vann för precis 40 år sedan (!). En generation är allt det tog.

Om jag minns min historia,  berodde Roms fall inte så mycket på att riket invaderades och besegrades så mycket som att det kollapsade inifrån - militär  överansträngning (för många fronter), slösande i allmänhet, hög beskattning, förlusten av traditionella värden (mestadels kristna) , övertro på utländsk arbetskraft (slavar samt legosoldater)

Hmmm, låter bekant.

Den ryske politikern  Vladimir Zhirinovsky. kallar det "the end of Europe"


3 Kommentarer:

Baron Von Keff sa...

De traditionella värdena i västrom var inte kristna. De nya värdena var kristna.

Anonym sa...

Han är det bästa beviset på hur det slutar när man kränker den enskilde medborgarens egendomsrätt.
Hade degenererade politiker vägrats rätten att stjäla medborgarnas egendom hade det österrikiska snedsteget inte ägt rum.

Berit sa...


Komplicerade inrikesproblem, ekonomiska, sociala och politiska plågade den romerska världen under den senare delen av det romerska imperiet och ledde till dess fall. En betydelsefull anledning var också försämring av penningvärdet.
http://www.roman-empire.net/articles/article-018.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.