20 maj 2014

Det nya sättet att debattera

Towson University håller varje år en form av tävling i att debattera. Det kallas Cross Examination Debate Association intercollegiate national championship och för första gången vanns det prestigefyllda priset av ett lag som består av två svarta unga damer, Ameena Ruffin , Korey Johnson.

Här är klipp från debatten och en intervju med de båda damerna. Det är inte satir utan verkligt. Dessa två är vinnare.


 
Ämnet var "The War Powers Resolution" - presidentens rätt att under 60 dagar bedriva krig utan att först inhämta tillstånd av Kongressen.

Bli inte frustrerad om ni inte förstår en enda mening. Jag gör det inte heller trots att jag haft många års erfarenhet av “engelska språket”

  “Människans enda "jabringing" objekt vanpryder religion trauma och nubs, eh, den, inuti det trauma av representation som övergår i den svarta barnet slukar och identifiera sig med berättelser och in i den vita kulturen tog upp, eh, de de de de de, dink, och lägga subjektivt som en vit man, den svarta mannen!”

  Andra medlemmar i Towson University spetsade sin tirad med svordomar mot sina motståndare och ingenting verkade ha att göra med evenemangets  ämne .

   Ledaren av debatten, Aaron Hardy var störd  av strukturen i debatterna  och försökte organisera en informell turnering där alla deltagare var överens om att följa anvisade regler och debattera det aktuella ämnet .
Hans argument förlöjligades och kallades rasistiska och han var tvungen att överge sin plan.

7 Kommentarer:

HazeP sa...

Herregud!!!! Tack för ännu en "intressant" länk, men jag måste nog sluta läsa denna blogg för hälsans skull ...

Påminner lite om en god vän och det han berättade. Han läste i någon lokaltidning om en ung tjej som sade att hon skulle sluta vara snäll och börja ta plats och inte ta hänsyn till andra. Ungefär i samma veva åkte han buss och såg företrädesvis unga tjejer sitta på yttersta sätet (för att verkligen markera att de inte ville ha någon bredvid sig) och glo ner i sina mobiler. Ingen av dem reste sig när en gammal dam med kryckor steg på bussen. Den enda som reste sig var min vän (som är 30 år äldre än dessa flickor ...). Ja, det är väl bara en konsekvens av den politiska korrektheten, vänstervridningen (där vänstern inte längre bryr sig om arbetarklassen utan bara om minoriteter) och feminismen; narcissistiska och hatfyllda flickor och kvinnor ...

På tal om den "nya" vänstern så kollade jag några valkretsar på Söder i Stockholm. Miljöpartiet fick upp mot 23 procent i en av dem och Feministiskt Initiativ upp mot 3 procent. Jodå, det är den nya vänstern som bor ståndaktigt i dag och på tryggt avstånd från det nya mångkulturella Sverige, alltmedan de anklagar arbetarklassen för att vara främlingsfientliga ...

robban sa...

hahaha kan de verkligen hålla sig på tv-stationen? det är ju värre än en parodi på en parodi. :)

Berit sa...

Överge mig inte är du snäll John Smith. Det är läsare som du och Robban som håller mig någorlunda frisk!

Anonym sa...

Vilket språk skriker de på? Förutom "niggah" och "ah-ah" var det inte mycket jag förstod. Det här är alltså på universitetsnivå? Nåja, det är faktiskt inte mycket bättre på svenska universitet om sanningen skall fram.

Osynlige Mannen

(Researchgruppen har fortfarande inte listat ut min verkliga identitet, ti-hi.)

Berit sa...

Det kallas Ebonics, African American English eller Black English.
Här är ett sått att beskriva det:

“En dålig ursäkt för ett misslyckande att förstå grunderna i engelska. När du är osäker, kasta in ett "izzle" ljud i mitten av ett ord eller en radda av slumpmässiga tankar och insinuera att de faktiskt betyder något. Om du ställs mot väggen kan du alltid hävda att det har något att göra med en slags symbolik eller är en definierande egenskap som gör din ras överlägsen i stället för det faktum att det är i grunden enbart lathet.”

Anonym sa...

Berit,
det mest skrämmande är ju faktiskt att de argumenterar på det sätt de gör. I samtalet med TV-journalisten kan de ju faktiskt tala riktigt vacker och lätt förståelig amerikansk engelska. Det är ett mysterium för mig att de inte använder detta språk när de argumenterar utan istället en slags "kväk"-ljud som inte alls har att göra med debatt eller argumentation. Obegripligt.
/SB

Berit sa...

SB, jag har heller ingen aning. I stället för att hålla sig till ämnet "War Powers resolution" gjorde de om det till "war on blacks" , Towson har 14% svarta.

Vi får kalla det:

“Change” you can’t believe in…or understand

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.