25 maj 2014

Utredning om Benghazi-attacken


Democrats (Nancy Pelosi) har utsatts för så mycket påtryckningar att de varit tvungna att gå med på att en ny kommitté ska utreda vad som verkligen hände i Benghazi när ambassadör Stevens och tre andra dog.
Frågan är nu om Sanningen kommer fram. Republicans har anklagats för att vilja använda utredningen i politiskt syfte för att svartmåla Hillary och Democrats kan inte bromsa längre, eftersom det då är alltför tydligt att det har något att dölja,  men de kan göra sitt bästa för att sätta käppar i hjulet.

I samma veva träder Allen West fram och berättar vad han nyligen fått veta under en flygtur från Detroit. Hans medpassagerare var i Benghazi under attacken och berättade sanningen om September 11, 2012.

Allen West säger att han fick veta att de som attackerade var Ansar al-Sharia, en grupp ansluten till al-Qaida.
Ambassadör Stevens hade begärt mer säkerhetsstyrkor,  men av vem är oklart och att det finns personer  som hotats med fängelse om de avslöjar vad de vet.
Det pågick en vapensmuggling  i Libyen och US. hade levererat vapen till radikala islamister som var motståndare till  president Moammar Gadhafi,  vilket effektivt  destabiliserade landet. Och det verkar som det fanns ett återköpsprogram av vapen via CIA , vars syfte var att forsla vapnen från Libyen genom Turkiet, till de islamistiska krafterna i Syrien. Det var för att underhandla om dessa affärer som Stevens fanns på plats.
 West säger att Benghazi och verksamheten i Libyen är höljt i en dimma av lögner, svek, manipulation, hot, trakasserier, tvång, övergivande, och värst av allt, potentiellt förräderi.

En fråga som inte besvaras i Allen Wests redogörelse är varför USA gjorde sig av med Gadhafi, han ansågs ju som USA-vänlig. Men här är en spekulation:

Kevin Hayden skrev år 2011: "'Enligt många bedömare planerade Gadhafi  att sluta sälja libyska oljan i amerikanska dollar och i stället kräva betalning i dinarer, en valuta som backas med riktigt guld.”

Det skulle kunna var den verkliga orsaken till att man måste göra sig av med Gadhafi , eftersom regimen som sitter på enorma mängder guld,( nära 150 ton,) skulle driva andra regeringar i Afrika och Mellanösternatt följa efter.
Libyen / Gadhafi hade makt att bokstavligen krossa dollarn och i förlängningen hela världens monetära system.

Tidigare skriverier i frågan:
Snaran dras åt
Varför skjuter USA mot Libyen?
Obama kommer att falla på eget grepp

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.