10 maj 2014

Vad Schymans parti vill

HA!

Feministiskt initiativ har tidigare mest varit känt för den pr-kupp i valrörelsen 2010 då partiledaren Gudrun Schyman eldade upp 100 000 kronor i kontanter i protest mot
löneskillnaderna. Efter att ha läst hennes partiprogram kan jag bara säga: vänta tills ni får se vad hon kan göra med en hel statsbudget.

Feministiskt initiativ vill skrota kärnkraften, införa ett slags medborgarlön genom socialförsäkringssystemen, avskaffa försvaret, höja a-kassan och underhållsbidraget, kvotera barnbidraget, kvotera bolagsstyrelserna, kvotera föräldraledigheten, kvotera bidragen till idrottsföreningar, avskaffa vinster i välfärden, öka statsbidragen till offentlig sektor, avskaffa rut och rot, stoppa vapenexporten, avskaffa förskoleavgifterna, ge papperslösa rätt till socialbidrag, avskaffa straffet utvisning, skapa ett tredje juridiskt kön, införa köttfria måndagar och obligatorisk sexualundervisning på dagis, förbjuda djur på cirkusar, samt införa en typ av månggifte, för att bara ta ett axplock.


Och detta ska betalas med sex timmars arbetsdag.

Läs hela artikeln här
Från  Svenska Dagbladet via Snaphanen

3 Kommentarer:

HazeP sa...

Underbar sågning från den politiskt neutrale ekonombloggaren Cornucopia:
http://cornucopia.cornubot.se/2014/05/den-feministiska-gokungen-fi.html#comment-form

(Jag skriver "neutral" eftersom han häcklar alla riksdagspartier och brukar benämna de olika blocken som "högersocialister" respektive "vänstersocialister".) Överdriver han? Nja, kanske en aning, men inte mycket.

Ja, det enda sättet att finansiera eländet på är att göra om Sverige till en planekonomi. Det råder ingen större tvekan om att det är FI:s mål. Man marknadsför kommunism med benämningar som "mångkulturalism", "(radikal)feminism" och "genusforskning". Hade jag varit småföretagare i dag i Sverige så hade jag varit väldigt orolig.

Tyvärr har jag ett par högutbildade personer i släkten som är begeistrade i Gudrun Schyman och det är helt meningslöst att diskutera FI med dem. Schyman är Sveriges kanske skickligaste politiker, men hon är också Sveriges mest farliga och manipulativa politiker.

Arlav sa...

FI är Schymans privata PR-projekt, något enbart skapat för att gör PR för Schyman!
När man läser programmet inser jag att en nära vän hade rätt med sitt yttrande: "Kommunism är ingen ideologi, det är en sjukdom.."
Något som bara goda media och god utbildning kan vara vaccin emot..
Inget som finns i Sverige.

Knute sa...

Kanske borde Försvarsmakten låna Migrationsverkets brevpapper nästa gång de äskar pengar? Buden därifrån anses aldrig för höga.

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/skambud-fran-finansen-till-forsvaret_4346163.svd

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.