18 juni 2014

Blå dunster i vanlig ordning


Lois Lerner ledde den avdelning av IRS  (skattedepartementet) som behandlade ansökningar från organisationer som ansöker om skattefri status. IRS erkände förra året att agenter hade felaktigt  granskat ansökningar om skattebefrielse från Tea Party och andra konservativa grupper.

IRS avstängde Lerner när kongressförhören började och sedan gick hon i pension.

I maj röstade parlamentet och förklarade att Lerner visade olydnad mot kongressen och hennes fall har överlämnats till domstolen i  District of Columbia.

Kongressens utredare visar att IRS-tjänstemän i Washington var de som hanterade ansökningar från Tea Party-program, och många satt obehandlade i mer än ett år utan åtgärd. Men hittills har de inte offentligt lagt fram bevis för att någon utanför myndigheten gav order om det eller visste om det.

Nu säger Internal Revenue Service att de har förlorat en mängd av e-post till och från Lois Lerner.  De påstår att de inte kan  hitta många av Lerners e-post från tiden före 2011, eftersom hennes dator kraschade under sommaren det året.
Om någon utanför byrån varit inblandad, hoppades utredarna på att hitta ledtrådar i Lerners e-post.

Lerners dator skickade dessa e-postmeddelanden via en server. Den servern är en centraliserad enhet som, speciellt inom ett regeringsdepartement,  har en hög grad av säkerhet. Backups sker automatiskt.

Avsaknad av dokumentering är ett brott för alla, men tydligen inte för IRS och bara när det gäller IRS, kan tydligen en enda datorkrasch förstöra hela e-postens historia.
  För IRS, att ens utgå ifrån att någon skulle tro på detta, är en förolämpning mot även de mest lättlurade idioten bland den amerikanska befolkningen.

1 Kommentarer:

Berit sa...

http://dailycaller.com/2014/06/19/furious-tea-party-lawyer-promises-to-subpoena-every-single-govt-agency-lois-lerner-talked-to/

En mycket arg advokat lovar att "stämma varenda statligt verk som Lois Lerner pratade med". "Hon kan ha förlorat sin e-post, men människor mottog dessa e-postmeddelanden. Så de som fick dem kommer att tingas att visa upp dem.

“Andra nyhetsförmedlare rapporterar att ett stort antal datorer har setts falla ut ur fönstren i DC nyligen.”


Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.