24 juli 2014

Stöld


Mina senaste epistlar om små skillnader mellan Sverige och USA och diskussionen om allemansrätten, får mig att inse att både amerikanen och svensken i allmänhet inte verkar förstå att om regeringen godtyckligt kan lägga beslag på vår egendom utan att vi kan säga något om det, har vi inga verkliga rättigheter. Vi är ingenting annat än  livegna eller  slavar.

Författaren Tom Clancy skriver: “Regeringen är bra på att samla in skatter, ta bort dina friheter och döda människor. Det är inte mycket annat de är bra på. "

Kalla det vad du vill - skatter, straff, avgifter, böter, regelverk, taxor, certifikat, tillstånd, tilläggsavgifter, vägtullar, innehållna belopp, utmätningar etc.- men det enda ord som verkligen beskriver det ständiga snyltandet som utförs av regeringen och dess samarbetspartners är STÖLD.

Hela tiden som Den Amerikanska Drömmen handlat om fred, välstånd och frihet har den förvandlas till en mardröm av ändlösa krig, skuld och regelrätt tyranni.

För att genomföra allt detta måste man utveckla en polisstat för att kontrollera befolkningen alltifrån övervakningskameror, militariserad polis, raider mot privata hem utan häktningsorder, rödljuskameror, el-pistoler, gummikulor, interneringsläger.

Händelser som 9/11 och Bostonmaraton-bombningen underlättar rationaliseringen för en amerikansk polisstat.  Det så kallade terroristhotet, det pågående drogkriget, invasionen av illegala invandrare, hotet om oroligheter inför en ekonomisk kollaps, gör det enkelt för regeringen att tillskansa sig mer makt och ursäkta tillväxten  av en statlig koloss, som arbetar hand i hand med företag för att dra nytta av ett samhälle som hålls i rädsla hela tiden.
Den amerikanska polisstaten är en jätte-apparat som kostar flera miljarder dollar och är till för att se till att det amerikanska folkets egendom och resurser i en ständig ström hamnar i händerna på korrupta myndigheter och deras samarbetspartners.

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Hej Berit, jag är i US cirka 1x/år dvs får en stillbild av samhället med jämna mellarum. Jag måste tyvärr tillstå att USofA omvandlas till en otäckt polisstat. Oändliga förbudsskyltar överallt du går, metalldetektorer, ingen dialog med polisen, bara "håll käft och backa". Östkust stater är värst. Mina släktingar i USA vet inte riktig vad jag snackar om, de får dessa försämringar i låg dos hela tiden.
Vad hände med USA som valde denna katastrof-till-president två (!!) gånger?
Nick / Malmö

Berit sa...

Du har så rätt Nick, vi invaggas så sakteliga och är inte medvetna om hur vi indoktrineras. Det gäller för oss alla oavsett vilken sida av Atlanten vi bor på.

Anonym sa...

Sverige är nog världsledande i medborgarkrimminalisering. Det går inte en dag utan media presenterar ett fall för hugade politiker att skaffa sig meriter på och köpa lättledda väljare. Dessvärre breder förfallet ut sig vilket man märker framför allt på landsbygden. Politikerna i Sverige har dessutom fått för sig att på modernt vis ransonera livsmedlen till befolkningen. Det praktiska genomförandet ansvarar miljöterroristerna och djurrättstalibanerna inom miljöpartiet och bland kommunisterna.
SU

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.