15 augusti 2014

Skilj på polis och militär!


Den tragiska händelsen i Ferguson,  där 18-årige Michael Brown sköts av en polis fortsätter att sända chockvågor genom Missouri och hela nationen.

Det har om inte annat gjort USAs befolkning medveten om hur militariserad poliskåren har blivit.
Polisens roll i samhället är att upprätthålla säkerhet och omhänderta kriminell medan militärens uppgift kortfattat är att döda människor och förstöra saker.
Bilderna från Ferguson med polisens agerande,  försedda med automatvapen, skottsäkra västar, kevlarhjälmar, gasmasker, kamouflagekläder och mycket mer, visar att det inte tycks finnas någon skillnad mellan vår poliskår och vår nationella militär längre.
Militariseringen  uppmuntrar  polisen att anta en" krigar-mentalitet” och se på befolkningen som fienden.

American Civil Liberties Union menar: "Amerikansk polis har blivit onödigt och farligt militariserad, till stor del genom federala program som har försett statliga och lokala brottsbekämpande organ med vapen och taktik för krig och nästan ingen offentlig diskussion eller tillsyn."

Walter Olson (The Cato Institute)
Varför har vi pansarfordon i förorterna i Mellanvästern ? Varför bär poliser kamouflage-kläder mot en bakgrund av närbutiker och skönhetssalonger? Varför är myndigheterna i Ferguson, Mo. så angelägna om att använda halv-militära metoder för kontroll av folksamlingar (till exempel förbud mot att vara på gatan) och enligt rapportering från Riverfront Times, avfyrar de tårgas mot människor som befinner sig på sina egna gårdar? (Detta min egendom! skrek han, vilket fick polisen att avfyra en tårgaskapsel direkt i hans ansikte.)


Det dominerande intrycket man får från händelserna i Ferguson är polisstyrkor som konfronterar obeväpnade demonstranter som håller upp skyltar eller bara sina händer.

Jag skulle tro att de flesta poliser är bra poliser och bra människor. Det har många gånger ett svårt arbete, särskilt under omständigheter som dessa, men regeringen gjort dem till en armé där olika avdelningar tävlar om att få militär utrustning som går långt utöver vad de flesta amerikaner tänker på när man talar om brottsbekämpning.
Militariseringen av brottsbekämpningen beror på en aldrig tidigare skådad expansion av regeringsmakten i detta land.
Regeringen gömmer sig bakom ursäkter som “Kriget mot Droger” eller Terrorism. När man sedan ser på hur vi samtidigt förlorar mer och mer av våra många medborgerliga rättigheter, har vi fått ett mycket allvarligt problem på halsen.

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Det är väl så att de styrande gangsterväldet i USA är förberedda för den folkrevolt som oundvikligen är på väg. Lägstalönerna är för låga och vanligt folk klarar sig inte ens med två lågbetalda jobb numera. Dessutom är arbetslösheten hög vilket försvårar då många lever på matkuponger. Värre blir det när allt som importeras blir allt dyrare då dollarns värde urholkas då FED trycker upp sanslösa mängder med dollar som inte kan absorberas av Kina, Tyskland, Kanada och andra stora exportländer till USA. Den dag dessa länder börjar sälja ut sina dollar kommer kollapsen av valutan, och USA som importland måste omgående börja producera mycket själv, vilket kommer att ta tid och bli vanskligt att genomföra.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.