07 augusti 2014

Vad kommer att hända om Ebola sprids i USA?


CDC  (Centers for Desease Control) här i Atlanta har fått "flera dussin samtal" från sjukhus runt om i landet “angående människor som är sjuka efter att ha rest i Afrika"? Är det något vi bör oroa oss över?
Vi kan utgå ifrån att många fler människor har testats för Ebola än vad som rapporteras om i massmedia. Jag kan förstå att man till varje pris vill undvika panik, men har vi inte rätt att få veta vad som verkligen händer?

Media har också varit väldigt tyst om det faktum att Ebola har spridit sig till fler länder.
En man från Liberia har just dött av Ebola i Marocko  och en man som reste till Saudiarabien från Sierra Leone på söndag kväll testas för Ebola efter att ha uppvisat "symptom på viral hemorragisk feber".
Det ryktas också att Mount Sinai Hospital i New York fått in en trolig patient.*

USA federala lag tillåter att enskilda individer som tros vara smittade kan gripas mot sin vilja och kan “hållas fängslad under så lång tid och på sådant sätt som skäligen kan behövas".
Med andra ord har regeringen redan befogenhet att gripa människor mot deras vilja och låsa in dem  så länge de anser att det är "skäligen nödvändigt"
“Isolering” blir inte frivilligt.  Det spelar ingen roll om du är helt övertygad om att du är 100% frisk. Om regeringen beslutar att fängsla oss har vi inga rättigheter i en sådan situation.

Och när man väl blir inlåst med alla de andra Ebola patienterna, är chansen ganska stor att man får sjukdomen och dör.  Dödligheten sägs vara mellan 55 och 90 procent.

Enligt CDC finns det 20 platser runt om i landet som är beredda att ta hand om och isolera patienter.

 * Fox kvällsnyheter meddelar just att mannen i Mount Sinai Hospital inte har Ebola.

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Dom har ju sina FEMA läger, som kan komma till nytta.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.