17 september 2014

Det beror på Rasism

Mer än två tredjedelar av amerikanska vuxna är överviktiga eller feta (Ogden et al., 2014).
Nya nationella data visar att 82,0 procent av svarta kvinnor och 77,2 procent av latinamerikanska kvinnor är överviktiga eller feta, jämfört med 63,2 procent vita kvinnor. Spansktalande män är också fetare än kaukasier och svarta män, oftare i Södern och Midwest, och det tenderar att öka med ålder.


 Grav övervikt är det största hotet mot hälsa i landet men i stället för att dra in på mängder av statliga bidrag till mat inbillar man i stället människor att den globala uppvärmningen kommer att orsaka en för tidig död.
 Nästan en tredjedel av befolkningen får matbidrag och det överskred det antal som hade fulltidsjobb i den privata sektorn förra året. Det är säkert fler nu.

Ett häpnadsväckande faktum är att det nu finns fler överviktiga människor på planeten än det finns hungriga människor:

Nu får vi lära oss at fetma beror på rasism
En studie vid Rutgers University - Newark hävdar att minoriteter är feta eftersom de utsätts för rasistisk micro-aggression, vilket får dem att äta snabbmat och undvika motion.
"När du utsätts för negativa stereotyper, är det lättare att välja ohälsosamma livsmedel i stället för bra mat,” , säger Luis Rivera, socialpsykolog som genomfört studien.

Rivera sade att latinamerikaner, som tror på negativa stereotyper om sig själva, löper tre gånger större risk att bli överviktiga eller feta - bevis för att fetma beror på att man tror på stereotyper.
Han sade att dessa stereotyper sprids,  inte bara genom massmedia, utan även undermedvetet genom till synes harmlösa sociala interaktioner, bland annat så kallad micro-aggression.
 "Även om folk inte säger uttryckligen - "du är A, du är B", finns det sätt på vilket dessa meddelanden kommuniceras. Det kan vara från lärare. Det kan vara dina föräldrar. Det kan vara dina vänner. "

Allt handlar om ras numera - det är som om någon avsiktligt trissar upp händelser för att skapa rasmotsättningar och klyftor. Rasism är inte vackert men det är ointressant när det används som en ursäkt. När svarta studenter inte klara sig så bra i skolan sägs det bero på att att läroplanen är kulturellt partisk. Rättsväsendet är rasistisk eftersom alltför många svarta män är dömda för brott de begått. 
Det här är skräpvetenskap på allra högsta nivå. Man finner ett orsakssamband mellan två saker utan att visa hur de hör ihop. Många svarta kvinnor är överviktiga och många rapporterade incidenter de skyllde på rasismer och därför är det rasism som orsakar att svarta kvinnor är feta.

 Deltagarna tillfrågades om de någonsin hade fått dålig service på en restaurang eller behandlats orättvist i sitt arbete eller av polisen. Vem har inte haft usel service på en restaurang, haft en skitstövel till chef, eller behandlats med mindre än respekt av polisen?

Studien skulle ha kallats: Människor som uppfattar vardagshändelser som rasism tenderar att vara tjocka.

2 Kommentarer:

Anonym sa...

När jag gick min allra första statistikkurs för en väldig massa år sedan, rapporterade man om en studie som visade att alkoholkonsumtionen på Irland hade gått upp samtidigt som prästlönerna hade höjts (ungefär lika mycket). (läraren raljerade över denna typ av korrelation)
/SB

Anonym sa...

Vänstern säger alltid att "micro-aggression" är det verkliga problemet som svarta möter i Amerika, inte brist på utbildning, fattigdom eller ogifta mödrar.

Lisa/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.