02 september 2014

För fem år sedan…


....närmare bestämt den 8 july 2009 , gjorde The Guardians Duncan Clark sitt bästa för att skrämma oss genom att rapportera att:
 “Jorden kommer att värmas snabbare under de närmaste 5 åren än man förutspått . Ny uppskattning baserad på den framtida ökningen vad gäller solaktivitet och El Niño-southern oscillation cykler bedöms tysta den globala uppvärmningens skeptiker.”

Nu vet vi att Duncan hade fullständigt fel och att det inte skett någon ökning, men tror någon att han kommer att be om ursäkt…ta tillbaka och erkänna att han hade fel….eller att han mister sitt jobb?

Eftersom The Guardian är en brittiskt tidning kan vi ju använda nedanstående data från Woodfortrees" hemsida för att visa vad som har hänt sedan 2009 med British HadCRUT4 uppgifter.


Faktisk solaktivitet har varit betydligt lägre än förväntat och alltså inte ökat.  En hel massa vetenskapsmän missade det och förutspådde en intensivare än normal solcykel men i stället fick vi den svagaste på 100 år.

Men vem bryr sig om fakta?


Nu varnar FN för klimathelvet som komma skall med översvämningar, stormar och brännande hetta från Arizona till Zambia under de närmaste fyra decennier. Det är  en del i en serie av påhittade väderprognoser som släpptes i går för en kampanj inför  FN’s klimat-toppmöte.

1 Kommentarer:

Anonym sa...

What's up, I read your blog on a regular basis.
Your story-telling style is witty, keep it up!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.