30 september 2014

Leonardo DiCaprio visar hur lite han vet
Låt oss se på vad han sade:

Eftersom jag är skådespelare försörjer jag mig genom att låtsas. Jag spelar fiktiva karaktärer som ofta löser fiktiva problem.

Precis som global uppvärmning / klimatförändring. Det som händer beror på att solen går igenom faser, haven försöker avgöra om de ska värmas upp och planetens vulkaner försöker döda oss.

Varje vecka ser vi nya och obestridliga händelser, som är bevis på en allt snabbare klimatförändring. Vi vet att torkan intensifieras, våra hav blir varmare och försuras med metan som stiger upp från havsbotten. Vi ser extrema väderförändringar,  ökad temperatur och hur isarna allt snabbare smälter vid Västra Antarktis och Grönland -  årtionden hastigare än vetenskapliga prognoser.

Verkligen? Det senast jag hörde var att istäcken vid båda polerna är rekordstora. Globala temperaturen sjunker  och har gjort så sedan 1988.  Antalet tromber är litet. Vi har inte haft en namngiven orkan som direkt drabbat USA på flera år (Sandy var inte en orkan när den nådde land). Vilka människor är det som sitter på botten av havet och producerar metan? Är inte det en naturlig sak som bara händer?

Vi ska veta att det inte bara räcker för folk att byta glödlampor eller köpa en hybridbil.

Säger mannen som flyger världen runt i privata jetplan, har en jättestor yacht och chaufför för sin limousine som definitivt inte är en hybrid. En hybrid har inte kräm nog för en så tung bil.

Jag är ingen vetenskapsman, men det behöver jag inte vara. Eftersom världens vetenskapliga samfund har talat, och gett oss prognosen.  Om vi inte agerar tillsammans, kommer vi säkert att gå under.

Största delen av världens sk. “vetenskapliga samfund”  säger att det är en bluff och den viktigaste "vetenskapsmannen’ som driver rörelsen har avslöjats som bedragare.

Vi måste sätta en prislapp på koldioxidutsläppen, och eliminera statliga subventioner för kol, gas och oljebolag. Vi måste avsluta den snålskjuts som industrins förorenare ägnar sig åt under namn av en fri marknadsekonomi, de förtjänar inte våra skattepengar, de förtjänar vår granskning. För ekonomin i sig kommer att dö om vårt ekosystem kollapsar.

Men statliga subventioner för "förnyelsebar energi" är okej? Även när den är betydligt dyrare?

Den goda nyheten är att förnyelsebar energi inte bara är genomförbar utan också är bra ekonomisk politik. Ny forskning visar att år 2050, kan förnyelsebar energi leverera 100% av världens energibehov med hjälp av befintlig teknik, och det skulle skapa miljontals arbetstillfällen.

National Review motbevisar detta påstående. Men de använder svårbegripliga argument, som fysikens lagar och ekonomi,  vilket sannolikt övergår Leonardos förstånd eftersom han arbetar i låtsas-landet.

Alla deltagare i FN: s klimatkonferens vet att spektaklet är till för politiker, kändisar och förmånssökande. Det handlar inte om klimatforskning och inte heller om att “rädda jorden från koldioxidutsläpp eller fossila bränslen.”  Ingen är intresserad av “Klimat”. Det handlar om kontroll och pengar.

6 Kommentarer:

Anonym sa...

Bara det att han är skådespelare säger väl allt.

Anonym sa...

Vill bara rekommendera att stödja påståenden med källor. Det gör er till annat än skådespelare som läser färdiga skript från ert inre manus.
/Martin

Berit sa...

Martin, vad är det du vill ha källor till? Du har dummat dig på den här bloggen förut så jag vet att du hyser agg till mig. Vad är det fmed länken till National Review du inte klarar av?
Också, längst upp till vänster på bloggen finns en liten sökruta. Skriv in tex. global uppvärmning där och du får allt vi skrivit här i ämnet med länkar också. Var så god !

http://everykindapeople.blogspot.com/search?q=global+uppv%C3%A4rmning

Rubriken till denna posting passar kanske dig också , Martin?

Berit sa...

En sak till Martin, ingen tvingar dig att läsa min blog och det står dig fritt att själv leta efter fakta.
Under hot om frihetsberövande tvingar dig däremot din regering att betala för subventioner och åtgärder som är helt värdelösa, onödiga eller ett rent bedrägligt slöseri och köp av röster och makt.
Ifrågasätter du det?

Anonym sa...

Berit, jag är nog inte samma Martin som du syftar till. Jag vet att det är svårt att förmedla saker på internet, men den här gången så var det ett vänligt tips om hur jag tycker att man hävdar sig bättre.

Ursäkta missförståndet. /Martin

Berit sa...

Tack Martin! Ledsen att jag missförstod dig. Det var inte praktiskt och skulle ha varit enorm tidsödande att lägga in länkar till alla detaljer i min kritik av DiCaprios tal. Det är väldigt enkelt att söka på nätet och i denna blog om det man tvivlar på och ifrågasätter. Dessutom är det också lärorikt.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.